Energie

Woning zonder aardgasaansluiting haalbaar?

Een woning zonder aardgasaansluiting en energiekosten? Het lijkt onhaalbaar en te mooi om waar te zijn. Maar, de praktijk laat het tegendeel zien. Het is een landelijke trend om de woning te renoveren naar ‘Nul op de Meter’ of ‘Energieneutraal’. Sterker nog, het Rijk heeft bepaald dat elke woning na 2050 aardgasloos verwarmd moet worden. Er zijn steeds meer voorbeelden ontstaan van bewoners die hun woning voorbereiden om zich af te laten sluiten van het gasnet en zelfvoorzienend te worden in hun energiebehoefte.

Een ‘’Energie neutrale’’ of ‘’Nul op de Meter‘’ woning realiseren?
Iedere woning is anders. Daarom is het ook belangrijk dat je je van te voren goed laat informeren en adviseren over de maatregelen die je nog kunt treffen in huis en daar een goede planning van maakt zodat maatregelen die je nu treft, je niet beperken in de toekomst. Wil je weten hoe je jouw woning in stappen ‘Nul op de Meter’’ of ‘Energieneutraal’ kan maken? Ga dan naar de website van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/nulopdemeter. Hier vind je alle nodige informatie, praktijkvoorbeelden van andere woningbezitters en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen.

Gratis advies bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket
Gemeente Leiden ziet het als een belangrijke taak om haar inwoners verder te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Het Duurzaam Bouwloket wordt ingezet om bewoners onafhankelijk te informeren en adviseren over duurzaamheidsmaatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden en lokale gecertificeerde bedrijven. Heb je vragen? Neem dan contact op door te bellen naar 072-743 39 56 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier