Energie

Duurzaam Spreekuur warmtepompen in de BOP

Warmtepomp Spreekuur

Energiek Leiden is in 2024 gestart met een maandelijks Duurzaam Thema Spreekuur, iedere eerste donderdagavond van de maand. De komende spreekuren zal dit gaan over warmtepompen.

De belangstelling voor het eerste spreekuur over warmtepompen was zo groot, dat we de aangemelde bezoekers over de spreekuren in januari, februari en maart hebben gespreid. Daarom dopen we het spreekuur voorlopig om tot Warmtepomp Spreekuur. De spreekuren in februari en maart zitten helaas al vol. Vanaf het spreekuur van 4 april is er weer ruimte.

Tijdens de spreekuren krijgen bezoekers algemene informatie, antwoorden op vragen en persoonlijk advies over de keuze voor een warmtepomp. Na aanmelding krijgen ze allereerst een brochure met algemene informatie die van belang is bij deze keuze warmtepomp en een overzicht van soorten warmtepompen.

De spreekuren zijn gratis en vinden plaats op iedere eerste donderdagavond van de maand in de BOP Herenstraat 61, 19.00-21.00 (niet in juli, augustus en september).

De eerstvolgende Warmtepomp Spreekuren zijn: 1 februari (vol), 7 maart (vol), 4 april, 2 mei, 6 juni.

Bent u geïnteresseerd? Laat het weten met een mail naar ben@benvroom.nl. U ontvangt een brochure met informatie over de keuze voor een warmtepomp en over komende thema spreekuren.

Meer informatie

De organisatie ligt in handen van energiecoach Neal van Duijn en Ben Vroom. Neal van Duijn: “Een warmtepomp verdien je bijna altijd terug doordat de kosten voor verwarming sterk omlaag gaan. Voorwaarde is wel dat je huis goed geïsoleerd is. Een warmtepomp loopt op stroom en verbruikt veel minder energie dan een CV-ketel.” Ben Vroom: “Hoeveel je bespaart, hangt af van de soort warmtepomp. Met een volledig elektrische kan je van het gas af, een hybride warmtepomp werkt samen met je CV-ketel en zorgt voor zo’n 75% minder gasgebruik. Grofweg kan je zeggen: voor iedere kuub gas die je bespaart, ga je ongeveer de helft aan extra stroomkosten betalen. Voorwaarde is wel dat je huis goed is geïsoleerd en je op lage temperaturen kunt verwarmen.”

Neal: “Er bestaat niet één beste warmtepomp. Je moet naar de individuele situatie, wensen en mogelijkheden kijken. Daarom bespreken we met de bezoekers welke opties er voor hen zijn.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier