overzicht

Zonnepanelenactie

Wilt u een lagere energierekening? En ook nog een bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze stad? Profiteer dan nu van ons Goed initiatief om zonnepanelen in te kopen. Wij, als wijkambassadeurs energie  van de Goed campagne, organiseren belangeloos  deze inkoopactie.

Hoe werkt het?
Iedereen die zonnepanelen op het dak wil laten plaatsen kan meedoen. Door de  grootschalige inkoopactie zorgen wij voor een goede prijs. Hoe meer directe buren meedoen, hoe goedkoper de aanschaf. We hopen natuurlijk dat u ook meedoet!

Welke installateur?
Wij, als Leidse energieambassadeurs, hebben bij een groot aantal installateurs uit de Leidse regio een prijs- en kwaliteitsopgave aangevraagd. Deze hebben wij vergeleken en het beste aanbod geselecteerd. De installateurs werden niet alleen beoordeeld op een goede balans tussen kwaliteit en prijs, maar ook op flexibiliteit, betrouwbaarheid en de garanties van het systeem.
Het gaat om de installatie van zonnepanelen die minimaal 25 jaar een goed rendement blijven leveren. Hoe groot de installatie moet worden mag u zelf bepalen. Voor  de prijsvergelijking zijn wij uitgegaan van een installatie met een vermogen van ca. 2.000 Kwh (meer of minder kan uiteraard ook) met terugverdientijd van gemiddeld 7-8 jaar. Met zonnepanelen op uw dak, heeft u een lagere energierekening en verdiend u er uiteindelijk zelfs aan. Inmiddels zijn u al honderden Leidenaren voorgegaan en hebben zonnepanelen op hun dak laten plaatsen.

Wie zijn die energieambassadeurs?
Iedere wijk in Leiden heeft een of meerdere energieambassadeurs. Samen met de gemeente Leiden stimuleren wij inwoners om hun woning te verduurzamen, bijvoorbeeld door isolatie van ramen, de gevel,  de begane grond vloer of het dak Ook over andere duurzame installaties zoals een zonneboiler of een warmtepomp kunnen wij (gratis) informatie en advies geven. Wij werken hierbij belangeloos.
Wilt u weten welke maatregelen voor uw woning nog meer mogelijk zijn?  Neem dan contact met ons op via www.gagoed.nl/wijkambassadeurs.
Als u de aanschaf van zonnepanelen combineert met een groen dak, dan verbetert het rendement van de panelen met zo’n 6%. Meer informatie over de aanleg en subsidie van groene daken vindt u op https://www.gagoed.nl/wijkambassadeurs.

Wil u meedoen?
Heeft u interesse in deze collectieve zonnepaneleninkoop? Meld u dan nu aan bij de wijkambassadeur energie van uw wijk. Houd de website www.gagoed.nl in de gaten voor bijeenkomsten en andere belangrijke informatie.

Geen geschikt dak?
Kunt of wilt u op uw eigen dak geen zonnepanelen plaatsen? Dan is Zon op Leiden wellicht iets voor u! De Leidse coöperatie heeft net de eerste collectieve zonnecentrale op andermans dak gerealiseerd. De terugverdientijd is vergelijkbaar maar werkt net iets anders dan met een paneel op uw eigen dak. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.zonopleiden.nl.

Vergunningscheck: heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen op mijn dak te (laten) plaatsen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier