overzicht

Goed bijeenkomst in de Coebel

Op dinsdagavond 28 mei is er een Goed bijeenkomst in de Coebel geweest in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket. Op de avond in het Leonardo College aan de Noachstraat kwamen bijna honderd mensen af en hiermee was de aula zo goed als vol. De ontwikkelingen in de wijk op weg naar aardgasvrij in 2035 en de behoefte aan informatie om de woning te verduurzamen zorgden voor deze goede opkomst.

Wijkambassadeur Bart Groeneweg gaf een presentatie over de ontwikkelingen in de wijk zoals het geplande warmtenet en ging in op de kansen die verduurzamen van de woning geeft. Michiel de Soet van het Duurzaam Bouwloket gaf een presentatie over de mogelijke maatregelen die mensen in de woning kunnen uitvoeren. Dit deed hij aan de hand van de onderzoeken die zijn uitgevoerd bij de verschillende type woningen in de buurt. De presentatie bevatte veel nuttige informatie en handvatten om mee aan de slag te gaan. Ook ging hij uitgebreid in op de vele vragen vanuit de zaal.

Als laatste vertelde Wilma Nijborg, die zelf in de buurt woont, over de mogelijkheden een duurzaam initiatief in de Coebel te starten. Dergelijke initiatieven zijn al op andere plaatsen zoals de Merenwijk opgezet en door de betrokkenheid van velen in de Coebel voor duurzaamheid liggen hier kansen. Dit werd ook goed ontvangen en na afloop kwamen hier al behoorlijk wat aanmeldingen voor.

Tot slot was er de mogelijkheid nog persoonlijk met de drie sprekers te overleggen. Velen bleven hier nog voor aanwezig en er was nog wat informatiemateriaal beschikbaar om mee naar huis te nemen zoals de duurzame meetlat van de Goed campagne die handige tips bevat om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met het energiezuiniger maken van de woning. De conciërge van het Leonardo college had alles piekfijn georganiseerd en mede hierdoor was de avond zeer geslaagd en biedt deze veel perspectief om  echt samen aan de slag te gaan in de Coebel!

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Buro JP

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief