Energie

Rob Dirksen: van het één kwam het ander!

Ik ben Rob Dirksen en zelfstandig ondernemer in Leiden. De wijkambassadeur in Vreewijk, Caroline Piet, heeft mij geholpen bij bewustwording en aanmoediging om mijn huis te verduurzamen. Uiteindelijk heb ik een full package gedaan qua energiebesparende maatregelen. Zo heb ik tijdens de verbouwing vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie, HR++ glas laten installeren. Ik heb balansventilatie met warmteterugwinning. De ventilatie wordt gestuurd op basis van binnen-/buitentemperatuur, CO2 niveau en luchtvochtigheid. Ik heb een lucht-water warmtepomp en lage temperatuur vloerverwarming. Ook heb ik zonnepanelen laten installeren,  overal in huis ledverlichting aangebracht én een groen dak.

Al deze maatregelen en veranderingen bij ons thuis hebben een erg prettig binnenklimaat opgeleverd.

Mijn tip
Als tip aan andere Leidenaren die denken over verduurzamen van hun woning zou ik willen meegeven dat ze een goede adviseur in de hand nemen wanneer ze een grote verbouwing plannen. Deze kan het geheel van maatregelen overzien en het verband leggen tussen de verschillende maatregelen. Alleen dan kun je zelf de juiste beslissingen nemen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier