Energie

Inkoopactie voor zonnepanelen en isolatie

De gemeente Leiden organiseert samen met ‘Winst uit je woning’ een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie.  De actie liep tot en met  30 maart 2023 en is bedoeld voor woningeigenaren van een grondgebonden woning in Leiden.

De gemeente Leiden helpt inwoners graag bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Isolatie en zonnepanelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat inwoners minder (fossiele) energie verbruiken. Daarmee verlagen huiseigenaren hun energierekening. En dragen zij bij aan een duurzame toekomst. Winst uit je woning organiseert al twaalf jaar inkoopacties en werkt samen met zo’n honderd gemeenten.

Wethouder Yvonne van Delft (Energie): “Veel mensen willen hun woning graag verduurzamen, maar weten niet goed hoe ze daarmee moeten beginnen. Of ze zien op tegen het uitzoeken van de verschillende mogelijkheden. Met deze inkoopactie helpt Winst uit je woning Leidenaren met adviezen en het aanvragen van offertes en subsidies. Op deze manier kunnen mensen makkelijker hun woning verduurzamen. En dat is goed voor de portemonnee en het klimaat.”

Advies op maat
Om geïnteresseerde bewoners zoveel mogelijk te helpen stelt Winst uit je woning op maat gemaakte adviezen en offertes samen, zodat bewoners niet zelf op zoek hoeven te gaan naar onafhankelijk advies en prijzen en aanbieders moeten vergelijken. Dat wordt helemaal uit handen genomen.

Voor wie?
Inwoners komen in aanmerking voor deze inkoopactie als zij voldoen aan alle onderstaande voorwaarden:
• Je bent de eigenaar én bewoner van je woning
• Je hebt een grondgebonden woning
• Je bent geen lid van een Vereniging van Eigenaren (VVE)
• De woning heeft geen monumentale status

Wat kan er gekocht worden?
Afhankelijk van de woning kunnen woningeigenaren de volgende producten voordelig aanschaffen: zonnepanelen, isolerend glas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Door de inkoop op grote schaal zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Per maatregel wordt door Winst uit je woning een bedrijf geselecteerd na een uitvraag. Tijdens de uitvraag moeten deze bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden, zodat de deelnemers zeker weten dat de uitvoerende bedrijven een juiste prijs-kwaliteitsverhouding kunnen aanbieden. Dat bespaart je als woningeigenaar tijd en uitzoekwerk.

Meer informatie en aanmelden
Voor de inkoopactie konden inwoners zich vrijblijvend aanmelden tot en met 30 maart 2023 via www.winstuitjewoning.nl/leiden. Eind februari was er een online informatieavond. Die kan je hier terugkijken.

Isolatieoffensief
Eind vorig jaar lanceerde de gemeente de isolatiesubsidie voor woningeigenaren van grondgebonden woningen met een WOZ-waarde onder de NHG-grens. Deze was bedoeld voor mensen die de isolatiemaatregelen niet kunnen betalen. Aan de inkoopactie van Winst uit je woning kunnen alle woningeigenaren meedoen, ongeacht de waarde van hun grondgebondenwoning.
Met deze twee acties loopt de gemeente vooruit op het isolatieoffensief uit het beleidsakkoord ‘Samen leven in Leiden 2022-2026’. Het isolatieoffensief is nog in voorbereiding. Hierin wordt ook specifiek aandacht besteed aan onder andere VvE’s. Het college verwacht hier in het voorjaar een voorstel aan de raad over te presenteren.

Over Winst uit je woning
Zuiniger met energie omgaan – en uiteindelijk van het gas af – moeten we allemaal. Dat
weten we in Nederland en dat wil ook bijna iedereen. Als intermediair werkt Winst uit je woning samen met gemeenten, adviseurs, uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Zo versnellen we samen de energietransitie!
Bewoners kunnen erop vertrouwen dat Winst uit je woning het uitzoekwerk doet: zo krijg je altijd een op maat gemaakt en betrouwbaar aanbod. Al meer dan twaalf jaar helpt Winst uit je woning in alle uithoeken van Nederland met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Zo wordt het makkelijk om te besparen op de energierekening, wordt de CO2 uitstoot verminderd en worden woningen er comfortabeler van.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier