Energie

Huurteam Leiden helpt

Natuurlijk ga je eerst in gesprek met je verhuurder. Immers, je verhuurder is verantwoordelijk voor het onderhoud en het duurzamer maken van de huurwoning. Kom je er samen niet uit? Dan kan het Huurteam Leiden je wellicht helpen.

Isolerende maatregelen, dubbel glas of een zuinigere CV-ketel zorgen voor een verlaging van je energielasten en voor meer wooncomfort. Maar als huurder ben je afhankelijk van je verhuurder. Sommige verhuurders zijn zelf al bezig met maatregelen. Anderen maken minder haast.

Ondersteuning van Huurteam Leiden

Wil je hulp bij het aansporen van je particuliere verhuurder? Dan kun je het Huurteam Leiden inschakelen. Hoe het werkt? Via het meldpunt verlaging energielasten https://huurteamleiden.nl/meldpunt-verlaging-energielasten maak je een melding. Na jouw melding wordt er contact met je opgenomen. Er komt iemand van het Huurteam langs om jouw woonsituatie in kaart te brengen. Vervolgens krijg je advies over welke aanpak mogelijk is. Bedenk wel dat de verhuurder een hogere huurprijs kan gaan vragen na de verduurzamingsmaatregelen. Het Huurteam Leiden controleert of dit een eerlijke verhoging is.

Gratis

Dit advies van het Huurteam is gratis. De gemeente ondersteunt deze actie omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed, betaalbaar, duurzaam en veilig kan wonen. Het Huurteam Leiden is ook in te schakelen bij andere geschillen met je verhuurder, bijvoorbeeld over de huurprijs, gebreken of je huurcontract. Kijk hiervoor op www.huurteamleiden.nl of bel naar 085-273 49 33.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier