Energie

Energieloket mboRijnland: gratis en onafhankelijk advies

Plannen om je huis te verduurzamen? Minder of zelfs helemaal geen gas meer gebruiken? Op een meer efficiënte manier verwarmen? Energie besparen of duurzaam opwekken? Voor al deze aanpassingen bestaan verschillende technische oplossingen. Het Energieloket van mboRijnland laat zien wat mogelijk is en geeft samen met een bouwtechnisch adviseur gratis en onafhankelijk advies op maat.

Maak een afspraak

Veel mensen hebben plannen om hun huis te verduurzamen. Voor een lagere energierekening, een toekomstbestendig huis en natuurlijk voor het klimaat. Maar waar begin je? Welke mogelijkheden er zijn voor een woning, is niet altijd eenvoudig uit te zoeken. Want veel hangt samen met de specifieke kenmerken van een woning. Het Energieloket mboRijnland helpt met advies op maat.

Nieuwe technologie bekijken

Bij het Energieloket geven een docent en studenten Installatietechniek van mboRijnland onafhankelijk en gratis advies. Natuurlijk gebaseerd op nieuwe technologie. Er is ook een adviseur aanwezig met bouwtechnische kennis. Bezoekers kunnen rekenen op maatwerk. Het Energieloket mboRijnland maakt ook gebruik van een technieklokaal. Hier kunnen bezoekers bijvoorbeeld warmtepompen en zonnepanelen bekijken.

Verder aan de slag

Met de informatie en het advies van het Energieloket mboRijnland kun je vervolgens zelf verder aan de slag om je huis daadwerkelijk te verduurzamen. Een mogelijke vervolgstap is een bezoek van een deskundige aan je woning. Je bent vrij in het selecteren van een partij hiervoor. Een bezoek van een deskundige aan je huis staat los van het Energieloket mboRijnland.

Subsidie gemeente

De gemeente Leiden steunt het Energieloket mboRijnland met subsidie vanuit het budget Lokale Energie Initiatieven. Wethouder Yvonne van Delft (portefeuille Energie, Werk, Inkomen en Cultuur). “We hebben in Leiden al energiecoaches en wijkambassadeurs die bewoners voorzien van gratis advies. En nu kunnen mensen ook terecht bij het Energieloket mboRijnland. Belangrijk, want we staan met elkaar voor een opgave: zorg voor een beter klimaat en beperking van het energieverbruik. Het bijzondere van dit loket is dat installaties en apparaten ook daadwerkelijk te zien zijn.” Mede-initiatiefnemer en docent Installatietechniek Pim Kruijer: “Voor de studenten is het Energieloket een prachtige leeromgeving. Ze leren in de praktijk niet alleen hun vakkennis te delen, maar ontwikkelen in het contact met de Leidse inwoners ook hun sociale vaardigheden.”

Locatie, openingstijden en afspraak maken

Het Energieloket is op de begane grond van mboRijnland (locatie Lammenschans in Leiden), op het Bètaplein 18 (tegenover het fitnessplein). De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Let op: in het gebied rondom mboRijnland geldt betaald parkeren. Het Energieloket mboRijnland is geopend op donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur en werkt alleen op afspraak. Een afspraak maak je via onderstaande agenda.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier