Circulaire Economie

Duurzaam gebouwlabel

Ben je een gebouwontwikkelaar met oog voor duurzaamheid? Wellicht streef je dan naar duurzame gebouwlabels als BREAAM, LEED of GPR. Ook een groen dak levert punten op voor het behalen van deze labels!

Er zijn veel redenen om als ondernemer een groen dak aan te leggen. Het is financieel gunstig en zorgt voor een gezonder werkklimaat. Daarnaast draagt je bedrijf met een groen dak bij aan een biodiverse en klimaatbestendige omgeving.

Een groen dak kun je ook inzetten bij het behalen van punten voor een duurzaam gebouwlabel, zoals BREAAM, LEED of GPR. Dat komt doordat een groen dak bijdraagt aan verschillende facetten van duurzaamheid. Zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Overweeg een groen dak bij het streven naar:

  • een goede energieprestatie van het gebouw;
  • een gezond leefklimaat in en rond het gebouw;
  • slim omgaan met regenwater dat op het gebouw valt;
  • en groen voor de ecologische waarde van het gebouw.

Zo haal je extra punten binnen én profiteer je van alle bijkomende voordelen van een groen dak.

Goed om te weten: met de MIA-Vamil regeling van de Rijksoverheid leg je een groen dak aan met financieel voordeel. Lees meer over deze investeringsaftrek of bekijk direct het onderdeel Vegetatiedak (code F6420) in de regeling. Daarnaast heeft de gemeente Leiden een duurzaamheidsfonds voor bedrijven. Het duurzaamheidsfonds is ook te gebruiken voor klimaatbestendige maatregelen. Lees hier meer.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier