Energie

CV-installateurs gezocht

Voor de pilot “waterzijdig inregelen van cv systemen” zoeken wij, Anton de Gruyl en Marius Ballieux, wijkambassadeurs van de binnenstad, CV installateurs. (max. 10)

Voorwaarden installateurs
– je bent bereid een training te volgen en hiervoor een kleine bijdrage te doen;
– je hebt klanten/onderhoudscontracten binnen de Leidse gemeentegrenzen;
– je kunt zelf een proefwoning inbrengen waar de pilot uitgevoerd kan worden (er worden max 10 proefwoningen als pilot uitgevoerd);
– per pilotwoning wordt €600 gesubsidieerd, de extra materialen komen voor rekening van de bewoner, eventuele extra arbeid voor rekening van de installateur.

Pilot begeleiding
De installateurs gaan in de pilot 10 (in door hen aangedragen woningen) CV systeem en radiatoren waterzijdig inregelen en de werkzaamheden uitvoeren zoals beschreven in een bestek. Het proefproject zal worden begeleid door een onafhankelijke partij.

Deze partij zal:
– de maatregelen in een bestek beschrijven
– de installateurs begeleiden
– de getroffen maatregelen beoordelen
– de bevindingen van de installateurs en bewoners rapporteren
– het energieverbruik van de bewoners (laten) monitoren gedurende een jaar

Na een jaar kun je pas echt iets zeggen over het effect. Hierdoor ontstaat draagvlak en zullen meerdere bewoners wellicht hun installatie willen laten inregelen.

Resultaat
Het resultaat van deze actie waterzijdig inregelen is:
– inzicht in de zaken waar de installateurs tegenaan lopen per woning(type)
– goed opgeleide installateurs in Leiden
– 10 woningen die inzicht hebben in de (minimale) temperatuur waarmee ze hun woning kunnen verwarmen (en daarmee ambassadeur zijn voor de maatregel ‘waterzijdig inregelen’)

Vervolg
De resultaten worden geëvalueerd. De gemeente bekijkt aan de hand hiervan of de pilot een vervolg krijgt. Aan de hand hiervan komt de actie beschikbaar voor alle Leidse woning eigenaren. De aanvragen die binnenkomen via de wijkambassadeur worden onder de installateurs gelijk verdeeld.
 
Geinteresseerd?
Neem zo snel mogelijk contact op met Anton de Gruyl (info@antondegruyl.nl)  of Marius Ballieux (M.Ballieux@organicarchitects.nl), wijkambassadeurs van de binnenstad.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier