Leiden-Noord

Wij zijn Anja & Axel Möltgen

Wij zijn Anja en Axel Möltgen, wijkambassadeurs in Leiden Noord. Opgegroeid met de gedachte dat je goed voor de natuur moet zorgen als je ook in de toekomst ervan wilt kunnen blijven genieten. Later was dit ook in onze opleiding een rode draad. Nu geven wij dat aan onze kinderen mee met de hoop dat zij de gedachte oppikken en voortzetten. Op dit moment zijn wij op allerlei niveaus met het tegengaan van de klimaatverandering bezig.

Er zijn heel veel goede redenen om je huis te verduurzamen. Voor iedereen kan dit een andere reden zijn. Een stukje bijdragen aan CO2- of energiebesparing, onafhankelijkheid van nutsbedrijven, een lagere energierekening, meer wooncomfort, enzovoorts.

Wij hebben ruim 20 jaar geleden ons eigen huis uit 1920 verbouwd en verduurzaamd. Wij hebben goed geïsoleerd, een zonneboiler en zonnepanelen geplaatst, maar ook kleine maatregelen getroffen zoals kierdichtingen en de switch naar LEDverlichting. Het geeft je een goed gevoel, als je op een mooie zonnige dag alleen op zonne-energie geleefd hebt! Bovendien besparen we maandelijks ruim €100,-. Wij weten dus zelf wat het oplevert en willen dit delen met geïnteresseerden en buurtgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier