Biodiversiteit

2021 is het Jaar van de Tuin

In 2021 komt je tuin of balkon in de schijnwerpers te staan! De gemeente Leiden heeft 2021 als Jaar van de Tuin uitgeroepen.

Leiden bereidt zich voor op een toekomst waarin het vaker hard regent, afgewisseld met lange droge en hete periodes . Om hier goed op voor te bereiden investeert de gemeente op verschillende  manieren, zoals het toevoegen van extra groen.

Wat kun je verwachten?

Meer dan de helft van het oppervlak van Leiden is in handen van particulieren en bedrijven. Daar liggen dus kansen! Tijdens het Jaar van de Tuin staat je tuin of balkon centraal! Wij geven je tips hoe je je tuin kunt vergroenen en hoe je de tuin of balkon aantrekkelijk maakt voor insecten en vogels. Ook bieden we in de loop van het jaar leuke acties voor buurt- of straatinitiatieven. Natuurlijk kun je ook tips verwachten over het opwekken van energie in je tuin of hoe je tuinmateriaal een tweede leven geeft.

Houd deze webpagina in de gaten voor alle leuke acties en nieuwtjes!

GOED Tip: 29 t/m 31 januari Nationale Tuinvogeltelling

Ga gelijk al deze maand aan de slag en doe mee met de eerste activiteit: de nationale Tuinvogeltelling.
Leg nu al dagelijks vogelvoer neer op een vaste plek en tijdstip. Je zult zien dat de vogels daar aan wennen en dagelijks je tuin of balkon gaan bezoeken.

 

Wil je weten hoe je je tuin of balkon vogel vriendelijk inricht en je zoveel mogelijk soorten vogels naar je tuin lokt? Je leest er alles over op de site van de Vogelbescherming

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier