Duurzame Mobiliteit

Goederenvervoer binnenstad kan slimmer en schoner

Het aantal woningen, winkels, horecabedrijven en bezoekers groeit hard. Daardoor neemt het vervoer van goederen ook toe. Om de binnenstad aantrekkelijk te houden voor iedereen gaan we het goederenvervoer efficiënter en duurzamer maken. Minder vrachtwagens in de stad draagt ook bij aan de doelen van de Agenda Autoluwe Binnenstad: schonere lucht en een betere bereikbaarheid.

Zero-emissie-zone in 2025
Leiden is een van de 40 gemeenten in Nederland, die de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek hebben ondertekend. Daarin zijn afspraken gemaakt om in 2025 transport in de binnenstad zonder CO2-uitstoot te laten plaatsvinden.

Ondertekening Intentieverklaring 
Op 21 september heeft wethouder Ashley North samen met vertegenwoordigers van verschillende ondernemersverenigingen de Intentieverklaring Stedelijke Distributie 071 ondertekend. Met als doel gezamenlijk de invoering van een emissievrije zone voor goederenvervoer in de binnenstad van Leiden voor te bereiden. Dit is meteen het startschot van drie werkgroepen met als aandachtsgebieden communicatie, goederenoverslagpunten en emissievrije transportmiddelen.
De intentieverklaring wordt ondertekend door: Transport en Logistiek Nederland, Gemeente Leiden, Evofenedex, Techniek Nederland, VNO NCW West, Horeca Nederland, Centrum Management Leiden, Stichting Ondernemend Leiden, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.

Samen met ondernemers
De komende jaren gaat Leiden samen met ondernemers, leveranciers en vervoerders op zoek naar slimme oplossingen voor duurzame bevoorrading en bedrijfsafvalinzameling. Denk aan het gebruik van elektrische wagens, boten of bakfietsen. Maar ook aan goede locaties voor goederenoverslag en kluisjes voor pakketjes aan de rand van de stad.
Interesse om aan te haken? Neem contact op met Eveline Botter, e.botter@leiden.nl.

Lees hier het artikel uit Intobusiness.nu : ‘Efficiënter en schoner goederenvervoer in de Leidse binnenstad’

 

 

 

 

 

Klik hier voor een grotere afbeelding

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier