Duurzaam Ondernemen

Energiescan bedrijven

Als bedrijf of organisatie ben je continu bezig met besparen. Op je energierekening valt óók genoeg te besparen. Maar hoe doet je dat? De Omgevingsdienst West-Holland helpt je hier graag bij en biedt energiescans aan. Bij deze scans krijg je persoonlijke begeleiding van minstens een jaar, zodat het uitvoeren van maatregelen makkelijk wordt.

Wat is een energiescan of energiebesparingstraject?

Een energiescan is een snelle analyse van je bedrijf. Hiermee krijg je meer inzicht in je energieverbruik. Zo weet je welke verbeteringen er mogelijk zijn om energiekosten te verlagen.

Er zijn twee energiescans, voor verschillende doelgroepen:

  • De standaard energiescan. Deze is gericht op kleine MKB bedrijven, zoals winkels en kleine horeca.
  • De uitgebreide scan. Deze is gericht op grotere bedrijven en VvE’s en is inclusief een koppeling slimme meter en monitoring.

Als je in aanmerking wilt komen voor een energiescan, meld je aan via het formulier op de site van de omgevingsdienst. Zij beoordelen de aanvraag, het rapport ontvang je via Klimaatroute.

Aanvragen en meer informatie, kijk op de website van de Omgevingsdienst West-Holland.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier