Biodiversiteit

Tip

Win een tuinmetamorfose ontworpen door Lodewijk Hoekstra

– opgeven is niet meer mogelijk

Woon je in de wijk Noorderkwartier Oost? Dan is dit je kans om je eigen groene tuin inclusief aanleg te winnen, ontworpen door tv tuinman Lodewijk Hoekstra! Meer ruimte voor groen in tuinen en straten is één van de oplossingen om de waterproblematiek in de wijk te verminderen. De tuinontwerpen voor deze actie worden dan ook ‘klimaatbestendig’ ontworpen met veel aandacht voor waterberging, maar ook biodiversiteit en om hittestress tegen te gaan.

Groene tuinen zijn steeds belangrijker. Planten zorgen voor een schonere lucht, nemen water op zodat er minder wateroverlast is bij hevige regenbuien en geven verkoeling tijdens warme dagen. Daarbij helpen groene tuinen met een diverse beplanting onze insecten -vooral ook de bij- te overleven.

Daarom  maken we leiden groener, jouw stadstuin is daarbij onmisbaar!

Wat moet je doen?
Meedoen is heel simpel! Stuur voor dinsdag 19 juni 12.00 uur onderstaand formulier in inclusief je motivatie hoe jij de rest van je buurt gaat overtuigen om ook hun tuin te vergroenen! Je kunt hiervoor ook foto’s of mischien zelfs een videoboodschap gebruiken. Mail deze dan apart met vermelding van je naam en adres naar gagoed@leiden.nl.

Bekendmaking
Op donderdag 21 juni tijdens de Midzomernacht in de Hortus maken we bekend maken we bekend welke tuinen gewonnen hebben. De winnaars ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Wat verwachten wij van jou als tegenprestatie?

  • Je wordt een groene wijkambasseur en brengt de buurt in actie om ook hun tuinen te vergroenen. Wij zijn benieuwd hoe jij deze rol gaat invullen!
  • Je helpt in dit najaar minimaal mee bij de metamorfose van je eigen tuin en bent verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin.
  • We mogen bij jou komen filmen en dit publiceren.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Via onderstaande button kun je je inschrijven voor de gemeentelijke nieuwsbrief. Vink bij interesses in ieder geval Duurzame Stad aan om de hoogte te blijven van de GOED-activiteiten.

naar aanmeldformulier