Stevenshof

Ik ben Ckees van Oijen

Als projectleider van de Leidse werkgroep Groene Ideecafé stimuleer ik al een paar jaar de uitvoering van de Leidse duurzaamheidsagenda. De werkgroep biedt het podium aan burgerinitiatieven om huizen en buurten in Leiden te verduurzamen. Als ambassadeur Groene Daken Leiden heb ik met buren sedum-daken laten aanleggen en met een burengroep van Energie in de Merenwijk verken ik de mogelijkheden voor onze huizen in de ‘Grassen’. Elk huis(houden) heeft zijn eigen geschiedenis, gewoonten, financiële mogelijkheden en prioriteiten. Dit vraagt maatwerk voor maatregelen passend bij de gezinsopbouw, werksituatie en levensfase.

Ik help bewoners van de Stevenshof graag bij de zoektocht naar mogelijkheden om woningen klaar te maken voor de toekomst en om kansen te realiseren voor klimaatadaptatie en groen in de buurt.

De motivatie voor duurzame maatregelen is voor iedere bewoner van de Stevenshof anders: meer comfort, een lagere energierekening, onafhankelijkheid van nutsbedrijven, de toekomst van de Aarde. Wat de beweegredenen ook zijn, samen uitzoeken waar je huis(houden) staat in vergelijking met andere type huizen, de buurt, wijk en stad, geeft inzicht in kansen en kosten.

De agenda voor de Stevenshof

De Gemeente Leiden wil samen met haar inwoners vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en heeft daarom het GaGoed-programma gestart. In de Stevenshof kreeg de GaGoed-campagne in het laatste kwartaal van 2017 extra aandacht. Met het Duurzaam Bouwloket informeren we op enkele wijkbijeenkomsten huiseigenaren over onze aanpak voor woningverbetering en bieden we de mogelijkheid een energiescan uit te laten voeren.

Meld je daarvoor aan voor de nieuwsbrief, voor informatie en advies over mogelijkheden en subsidies, het starten van, of meedoen met een burengroep, de collectieve zonnepanelenactie of voor tips om minder energie te gebruiken of voor een demonstratiepakket.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier