Biodiversiteit

Samen aan de slag!

Leiden is een mooie stad waar we met z’n allen best wel trots op zijn. En het kan altijd nog beter. Op veel plekken in Leiden maken bewoners hun buurt mooier en groener, vaak samen met hun buurtgenoten. De gemeente helpt met materialen en advies. Ga jij ook Samen aan de Slag?

Samen aan de slag: met wat?

Er zijn altijd kansen om een leefomgeving nog prettiger te maken. De afgelopen jaren zijn er al veel leuke buurtinitiatieven gerealiseerd voor meer groen in Leiden. Leiden groeit en bloeit door de honderden nieuwe geveltuinen en boomspiegels.

Wil je meer groen in de buurt?

  • Ga samen aan de slag met bijvoorbeeld geveltuinen tegen de huizen.
  • Of adopteer samen met je buren een boomspiegel: een bloeiend mini-tuintje rond bomen.
  • Is er een (speel)plein in de buurt dat een groene make-over kan gebruiken en willen jullie het zelf onderhouden? Neem dan contact op met de gemeente voor de mogelijkheden.

Misschien is er bij de buren wel interesse in een buurtmoestuin. Of zet een zwerfvuilactie op voor een schone buurt.

Samen aan de slag: hoe?

Wilt u wel aan de slag, maar weet u niet goed hoe dit aan te pakken? De gemeente biedt hulp via het project Samen aan de Slag. Een onderhouds- en groencoach van de gemeente helpt je bij alle praktische zaken die komen kijken bij de uitvoering van je initiatief. Bekijk de website of neem contact op, via aandeslag@leiden.nl of bel 14 071. Al meer dan 1500 Leidenaars zijn actief. Doe ook mee!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier