Circulaire Economie

Gezocht: Circulaire initiatieven!

In Leiden willen we verspilling tegengaan, afval voorkomen en hergebruik stimuleren. Daarom heeft gemeente Leiden de Subsidie Circulair Verwaarden om circulaire initiatieven van bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers(verenigingen) in de Leidse regio een financiële bijdrage te bieden.

Heb jij een circulair initiatief en kan je daar een financiële bijdrage bij gebruiken? Meld je dan nu aan voor de eerstvolgende subsidieronde en maak kans op een bijdrage van maximaal € 15.000,-. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 10 januari 2022 en kan via de website van de gemeente.

De beoordelingscommissie beoordeelt alle aanvragen en nodigt maximaal 10 initiatiefnemers uit voor de 3e pitchbijeenkomst op donderdag 10 februari 2022.
Tijdens deze bijeenkomst krijgt iedere initiatiefnemer de mogelijkheid om zijn of haar initiatief te presenteren en heeft de commissie de mogelijkheid om vragen te stellen. Aan het einde van de bijeenkomst bepaalt de commissie hoe het totale bedrag van € 45.000,- verdeeld wordt. Het maximaal toe te kennen bedrag aan één initiatief bedraagt € 15.000,-.

Terugblik 2e pitchbijeenkomst – oktober 2021

De 2e pitchbijeenkomst van de Subsidie Circulaire Verwaarden vond plaats op woensdag 13 oktober bij PLNT Leiden.  Deze keer werden er acht circulaire initiatieven gepitcht en hebben vijf initiatieven een financiële bijdrage ontvangen.

Zo kreeg het Circulair Warenhuis een bijdrage om projecten omtrent circulair keramiek door te ontwikkelen. Gaat Stichting Biopartner 5 verder met het ontwikkelen van een informatief boek over de circulaire bouw van Biopartner 5. Heeft Ruud Visser van Gebr. de Nobel een bijdrage ontvangen om samen met andere Leidse cultuurpartners hun verpakkingsmateriaal  aan te aanpakken. Fields of Wonder gaat een circulaire Wonderkamer ontwikkelen om kinderen te leren over de circulaire economie en heeft de TEUN app, waarmee spullen van particulieren naar ondernemers gaan, een bijdrage ontvangen om uit te breiden in Leiden.

De initiatieven werden beoordeeld op milieuwinst, hoe innovatief en vernieuwend het initiatief is en in hoeverre het bijdraagt aan de bewustwording van de Leidse inwoners.

Zie hieronder de gehele  2e pitchbijeenkomst van de Subsidie Circulair Verwaarden. Ben je benieuwd naar de 1e  pitchbijeenkomst die in februari 2021 werd georganiseerd, kijk dan hier. 

Laatste kans op subsidie – najaar 2022

Komt de deadline van 10 januari aanstaande te snel om je initiatief voor subsidie in te dienen? Dan is er in 2022 nog één subsidieronde. Deadline van deze ronde  is 10 september 2022 en de 4e pitchbijeenkomst wordt medio oktober 2022 georganiseerd. Meld je nu aan voor een van de twee subsidierondes!

Foto: buro JP

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier