Circulaire Economie

Gezocht: Circulaire initiatieven!

Foto: Wethouder Yvonne van Delft opent het circulair paviljoen

Gezocht circulaire initiatieven gericht op minder afval en verspilling en meer hergebruik. Heb jij een creatief, innovatief idee om een nieuw product uit afval- of materiaalstromen te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bewoners (organisaties), maatschappelijke organisaties en ondernemers(verenigingen) kunnen de subsidie circulair verwaarden aanvragen voor het realiseren van hun initiatief. Het maximaal toe te kennen bedrag aan één initiatief bedraagt € 15.000,-.

Wethouder Yvonne van Delft (Circulaire Economie): ‘In Leiden werken we toe naar een circulaire economie waarin afval niet meer bestaat. Om resultaten te behalen zijn we op zoek naar innovatieve, circulaire initiatieven van inwoners en stadspartners gericht op slimmer en zuiniger omgaan met materialen en grondstoffen die bijvoorbeeld worden gebruikt om producten te maken, gebouwen neer te zetten en daarnaast voor voedsel, verpakkingen, om energie op te wekken en vele andere zaken. En we zoeken initiatieven die gericht zijn op veel minder afval en verspilling en meer hergebruik. Door samen te werken met de stad willen we de circulaire economie versnellen.’

Pitch
Wil jij jouw idee komen pitchen tijdens de tweede bijeenkomst op woensdag 13 oktober 2021? Vraag dan vóór 10 september de subsidie aan via de site van de gemeente. Aanmelden voor de derde pitchronde kan natuurlijk ook. Dit kan tot begin januari 2022.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier