Klimaatadaptatie

Adopteer een Leids boompje!

Wegens succes herhaald: op zaterdag 19 november is er in drie Leidse parken wederom een ‘zaailingen-oogstdag’. Een zaailing is een jong boompje dat groeit in de buurt van een volwassen boom. Deze zaailingen krijgen vaak niet de kans uit te groeien tot volwassen boom, bijvoorbeeld omdat ze worden opgegeten door dieren of omdat ze teveel in de schaduw staan. Ook groenbeheerders halen de zaailingen weg, omdat de parken anders te vol komen te staan. Meestal gaan deze zaailingen dan door de versnipperaar. Eigenlijk hartstikke zonde, want er zitten hele leuke boompjes tussen. De landelijke campagne Meer Bomen Nu geeft deze boompjes een tweede kans. Gemeente Leiden sluit zich hier bij aan door zaterdag 19 november de ‘zaailingen-oogstdag’ te organiseren. Tijdens deze dag kunnen inwoners een boompje ophalen voor in de eigen tuin. Er zijn groendeskundigen aanwezig om te adviseren welke boom geschikt is voor welke tuin.

Een boompje ophalen?

Ophalen kan tussen 14.00 tot 16.00 uur bij:

  • Polderpark Cronesteyn: Tuin van de Smid
  • Het Leidse Hout: Van Slingelandtlaan
  • Het Merenwijkpark: kinderboerderij Merenwijk

Opgave vooraf om op te halen is niet nodig. Wel geldt: op = op.

Helpen bij de oogst?
Lijkt het u leuk om van 10.00 tot 12.00 uur te helpen bij de oogst? Stuur dan een e-mail naar aandeslag@leiden.nl (of log in/maak een account aan op www.meerbomen.nu en ga naar de bomenplanner).

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier