Leiden-Zuidwest gaat LOS!

Leiden-Zuidwest wordt omstreeks 2035 de eerste wijk zonder aardgas van Leiden. Samen met bewoners, corporaties, bedrijven en de gemeente gaan we aan de slag. In 2050 gebruiken we in Nederland geen aardgas meer als energiebron. Daarom moeten we op zoek naar alternatieven. Hoe gaan we straks onze woningen en gebouwen verwarmen? En koken zonder aardgas, wat betekent dat eigenlijk? Vragen die leven, maar waar we nog niet alle antwoorden op hebben.

Hoewel 2050 nog ver weg lijkt hebben we die tijd hard nodig, want de impact is groot. Leiden telt 55.000 woningen en dat betekent dat we vanaf nu jaarlijks 1.500 woningen van het aardgasnet moeten afsluiten. In zes Leidse wijken gaan we als eerste aan de slag zodat deze al in 2035 aardgasvrij zijn en Leiden-Zuidwest krijgt hierbij de primeur.

Alternatieven: duurzaam & haalbaar
Wat betekent het eigenlijk, niet meer aangesloten te zijn op het aardgasnetwerk? Eigenlijk weten we dat nog niet. De komende tijd gaan we samen met bewoners en corporaties de wensen en mogelijkheden in kaart brengen en bekijken hoe we die in samenwerking met bewonersorganisaties, woningcorporaties en (energie)bedrijven kunnen realiseren.

Handige links
Veel algemene informatie over een aardgasvrij Nederland lees je op de site Hierverwamt.nl

Lees alles over de Leidse Warmtevisie

Huur je je woning bij een woningcorporatie? Dan kun je met je vragen terecht bij de corporaties:

Portaal: contactformulier
De Sleutels: kcc@desleutels.nl
Ons Doel: onsdoel@onsdoel.nl
Duwo: contactformulier

 

Klik op onderstaande afbeelding om de krant Leiden-Zuidwest gaat LOS te lezen!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief