Energie

Actie

Bespaar met collectieve zonnepanelenactie!

Wil je een lagere energierekening én een bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze stad? Profiteer dan nu van het GOED initiatief om zonnepanelen in te kopen. De GOED-wijkambassadeurs energie organiseren belangeloos  deze mooie inkoopactie.
Iedereen die zonnepanelen op het dak wil laten plaatsen kan meedoen. Door de zonnepanelen via deze actie gezamenlijk in te kopen, kunnen we zorgen voor een goede prijs. Hoe meer buren en buurtgenoten meedoen, des te goedkoper wordt de aanschaf! Profiteer dus en doe mee!

Installateurs en offertes vergeleken met oog voor garanties
De Leidse energieambassadeurs, hebben bij een groot aantal installateurs uit de Leidse regio een prijs- en kwaliteitsopgave aangevraagd. Deze zijn met elkaar vergeleken en het beste aanbod geselecteerd. De installateurs werden niet alleen beoordeeld op een goede balans tussen kwaliteit en prijs, maar ook op flexibiliteit, betrouwbaarheid én, ook heel belangrijk, de garanties van het systeem. Zo wordt bijvoorbeeld gegarandeerd dat de zonnepanelen minimaal 25 jaar een goed rendement blijven leveren.
Je bepaalt zelf hoe groot de installatie moet worden. Voor  de prijsvergelijking zijn wij uitgegaan van een installatie met een vermogen van ca. 2.000 Kwh (meer of minder kan uiteraard ook) met terugverdientijd van gemiddeld 7-8 jaar. Met zonnepanelen op je dak, heb je een lagere energierekening en uiteindelijk verdien je er zelfs aan. Honderden Leidenaren zijn je voorgegaan en hebben zonnepanelen op hun dak laten plaatsen.

Wie zijn die energieambassadeurs?
Iedere wijk in Leiden heeft één of meerdere energieambassadeurs. Samen met de gemeente Leiden stimuleren zij inwoners om hun woning te verduurzamen, bijvoorbeeld door isolatie van ramen, gevel, begane grondvloer of het dak. Ook over andere duurzame installaties zoals een zonneboiler of een warmtepomp kunnen zij (gratis) informatie en advies geven. De ambassadeurs werken belangeloos. Wil je weten welke maatregelen voor jouw woning nog meer mogelijk zijn?  Neem dan contact met de ambassadeurs op  via  www.gagoed.nl/wijkambassadeurs.

Meer rendement! Zonnepanelen in combinatie met groen dak
Als je de aanschaf van zonnepanelen combineert met een groen dak, dan verbetert het rendement van de panelen met zo’n 6%. Dit komt onder meer doordat tijdens warme zomerdagen het dak door het groen koeler blijft. Wanneer een dak te heet wordt, produceren de zonnepanelen minder energie. Tegelijkertijd help je met een groen dak ook mee om Leiden groener en dus gezonder te maken!
Meer informatie over de aanleg en subsidie van groene daken vind je op www.groenedakenleiden.nl.

Wil je meedoen?
Heb je interesse in deze collectieve inkoop van zonnepanelen? Stuur dan een mailbericht gagoed@leiden.nl. en vermeld in het onderwerp: collectieve inkoopactie zonnepanelen. Je kunt ook een mail rechtstreeks naar de energieambassadeur van jouw wijk mailen. Houd verder de GOED-site in de gaten, of nog beter, volg ons op Facebook voor bijeenkomsten, nieuwe acties en andere interessante informatie.

Geen geschikt dak?
Kun of wil je op je eigen dak geen zonnepanelen plaatsen? Dan is Zon op Leiden wellicht iets voor jou! De Leidse coöperatie heeft net de eerste collectieve zonnecentrale op andermans dak gerealiseerd. De terugverdientijd is vergelijkbaar maar werkt net even anders dan met een paneel op je eigen dak. Wil je meer weten? Kijk dan op www.zonopleiden.nl.

Vergunningscheckheb ik een vergunning nodig om zonnepanelen op mijn dak te (laten) plaatsen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier