Biodiversiteit

Zet de bloemetjes buiten, samen met de buren

Op 13 april 2019 was het de ‘Zet-de-Bloemetjes-Buitendag’ in Noorderkwartier Oost. Georganiseerd door de Groenambassadeurs in de wijk. Het doel: de wijk vergroenen. Daarnaast bleek het een gezellige dag die buurtbewoners dichter bij elkaar bracht.

Wat is er bereikt?
Buurtbewoners in Noorderkwartier Oost werden voorafgaand aan deze dag opgeroepen op om mee te doen en ‘de bloemetjes buiten te zetten’ door een geveltuin aan te leggen. Die oproep sloeg aan. Op de dag zelf kwamen buurtbewoners naar de speeltuin in de Prinsenstraat om hun vooraf bestelde plantpakket op te halen. Met hulp van het project Samen aan de Slag en de Groenambassadeurs zijn deze dag verspreid door de wijk 30 geveltuinen aangelegd. Ook kregen de bewoners advies over het vergroenen van tuinen.

De nieuwe geveltuinen dragen bij aan een groenere wijk. Dat ziet er prachtig uit en helpt ook om wateroverlast te verminderen doordat regenwater beter in de bodem kan wegzakken. Het leuke van een buurtinitiatief als dit is daarnaast het samenkomen van de buurtbewoners.

Zelf aan de slag!

Heb je ook een leuk idee voor jouw buurt, wijk of stad? Vertel het aan je buren. Enthousiasme werkt aanstekelijk en de voordelen van groen zijn aanlokkelijk. Doe het samen en met een gezellige burendag is vergroenen geen werk te noemen. Meldt een geveltuin wel aan bij de gemeente, zodat die er rekening mee kan houden! Stuur een mail naar: aandeslag@leiden.nl

 

Wanneer zet jouw buurt de bloemetjes buiten?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier