Duurzame Mobiliteit

Afgelast: ZES festival 21 september op de Beestenmarkt

Geen grote vrachtwagens meer in de smalle straatjes van onze historische binnenstad, maar goederenoverslagcentra aan de rand en bevoorrading met kleine elektrische busjes. Of geruisloos vervoer over water en bakfietsen die afval inzamelen. Op het ZES Festival wordt het startschot gegeven voor een emissievrije goederenzone in de binnenstad van Leiden. Kom langs en laat je informeren en inspireren!

Op weg naar schoon en stil goederenvervoer
Op 21 september ondertekenen gemeente en vertegenwoordigers van verschillende ondernemers- en vervoerdersverenigingen de Intentieverklaring Stedelijke Distributie 071. Met als doel gezamenlijk de invoering van een emissievrije zone voor goederenvervoer in de binnenstad van Leiden voor te bereiden. Dit is meteen het startschot van drie werkgroepen met als aandachtsgebieden communicatie, goederenoverslagpunten en emissievrije transportmiddelen.

Markt met koplopers
De ondertekening vindt plaats om 17.00 uur op de Beestenmarkt in Leiden. Van 16.00 tot 19.00 uur wordt daar het ZES-festival georganiseerd. Het festival bestaat uit een markt en een speakerscorner waar ondernemers uit Leiden en de regio laten zien hoe zij emissievrij vervoer in hun bedrijfsvoering hebben opgenomen.

Meld je aan!
Ondernemers worden uitgenodigd om naar het festival te komen, zich te laten inspireren, mee te denken, en de samenwerking aan te gaan. Aanmelden voor het festival kan bij Bas Huijsmans, b.huijsmans@leiden.nl.

Klik hier voor een grotere afbeelding

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier