overzicht

Ik stel me even voor

Sinds november 2022 ben ik wijkambassadeur voor de binnenstad. De binnenstad is een unieke wijk in de gemeente vanwege de ouderdom van de woningen en de daaruit volgende monumentale status van veel huizen. Dat maakt dat we in de binnenstad bijzondere uitdagingen hebben met de verduurzaming.

Als wijkambassadeur ga ik de bewoners inspireren en uitdagen om ondanks deze belemmeringen toch initiatieven te ontplooien om te verduurzamen. Zowel individueel als (bij voorkeur) in groepsverband kan ik de mensen voorzien van informatie over technisch advies en het verkrijgen van financiële ondersteuning door subsidies of goedkope leningen.

Of je het doet voor het milieu, voor je (klein-)kinderen of voor je portemonnee, alle redenen zijn goede redenen om minder fossiele brandstoffen te gebruiken en meer duurzame energie in te zetten.

Vaak echter zien mensen door de bomen het bos niet meer en stellen eventuele acties uit. Dat wil ik graag doorbreken door zaken op te helderen en duidelijk te maken zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken welke duurzame oplossingen het beste voor u geschikt zijn.

Dat doe ik in samenwerking met de verzamelde kennis van mijn collega ambassadeurs, energie coaches en andere experts die u op weg kunnen helpen. Samen met u wil acties ontplooien waardoor zo snel mogelijk zo veel mogelijk huizen kunnen besparen op het gebruik van fossiele brandstoffen. Stuur me een bericht als je mijn medewerking voor jouw initiatief (al is het maar voor één woning) kunt gebruiken: binnenstad@gagoed.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier