Roodenburgerdistrict

Even voorstellen

Ik ben Maarten Stoffers, wijkambassadeur van het Roodenburgerdistrict. Het Roodenburgerdistrict omvat met name de Professoren- en Burgemeesterswijk, de Rijndijkbuurt, Roomburgh, Meerburg en de Lammenschansdriehoek.

Als wijkambassadeur ben ik een soort ‘voorportaal’ in de wijk als het gaat om verduurzaming en het energiezuinig maken van woningen. Wijkgenoten kunnen bij mij terecht met alle vragen over hoe je huis en leven duurzamer kunt maken. Mijn taak is om onze wijkgenoten te ‘ontzorgen’ en dat houdt in: meedenken, doorverwijzen, faciliteren, en helpen financiële mogelijkheden in kaart te brengen.

Veel mensen willen weten wat zij kunnen doen aan verduurzaming. Daarbij willen we vaak dat het zo min mogelijk geld, tijd of moeite kost, maar toch zo veel mogelijk zoden aan de dijk zet. Dat begrijp ik goed, want dat wil ik zelf ook!
Als werktuigkundig ingenieur ben ik gewend om met minimale inspanning (en kosten) een maximaal resultaat na te streven. Als communicatietrainer heb ik geleerd dat wij mensen vaak geneigd zijn irrationele keuzes te maken, en dat het de kunst is om het evenwicht te vinden tussen ratio en gevoel.
Ik zit ook in de Werkgroep Duurzame Wijk, die is ontstaan vanuit de wijkverenging van de Professoren- en Burgemeesterswijk, maar ben als wijkambassadeur werkzaam in het hele Roodenburgerdistrict.

Bel of mail mij gerust met al je vragen over duurzaamheid, energietransitie of subsidieregelingen: 06-50944291 of info@maartenstoffers.nl.

 

Mijn naam is Wilma van Griethuizen en ik woon met partner en zoon in de professorenwijk.
Tot nu toe heb ik in de gezondheidszorg gewerkt. En sinds kort ben ik samen met Maarten Stoffers wijkambassadeur duurzaamheid voor het Roodenburgerdistrict, we werken nauw samen.

Mijn ervaring is vooral het isoleren van mijn eigen huis. Dit loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind woonde ik met mijn familie in een oude boerderij een rijksmonument. Het zag er aan de buitenkant mooi uit, maar binnen was het tochtig en erg koud. Volgens mijn moeder zat ik als kind met wantjes aan in de box. Toen ik puber was hebben we met het hele gezin de boerderij geïsoleerd, Als jong volwassene kocht ik een benedenwoning op de van ’t Hoffstraat, dit was een leuke woning, maar de koude wind kwam door de kieren en de tussen de houten vloerplanken steeg de kou op. Dus de keuze voor isolatie was snel gemaakt. Het huis waar ik nu woon had al dubbel glas en spouwmuurisolatie. Na een warmtescan bleek het dubbel glas oud en de spouwmuurisolatie weggezakt. Isoleren van het huis was een logische keuze.

Nieuw HR++ glas, tochtstrips, spouwmuur opnieuw geïsoleerd, de zolder geïsoleerd en de vloer beneden van een extra laag isolatie voorzien, laat de winter maar komen. Ook hebben we nu zonnepanelen en wekken we zelf stroom op. Ik vind het belangrijk om mee te werken aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. Ik voel mij verantwoordelijk voor de generaties die na mij komen. Dat ik daarnaast zelf ook nog plezier beleef aan een goed geïsoleerd huis is net zo goed belangrijk en soms kost dat meer geld, dan dat het oplevert, maar vergelijk het met een goede matras, goede nachtrust, of een mooie keuken, veel kookplezier, maar beiden leveren geen euro op. Ik weet nog niet hoeveel geld we besparen op de gasrekening, maar het wooncomfort is stukken beter.

Mijn inzet is om wijkgenoten te ondersteunen in het maken van hun keuzes wat betreft een duurzaam leven.

Wilma van Griethuizen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier