overzicht

Ik stel me even voor

Samen met actieve groepen en mensen in de buurt probeer ik de omschakeling naar duurzame energiebronnen en het isoleren van huizen een stap verder te helpen.

Met huis-aan-huis bezoeken brengen we in beeld wat mensen al aan maatregelen genomen hebben en wat zij nog willen of kunnen gaan doen. Hierbij werk ik actief samen met de energiecoaches die maatwerk adviezen kunnen geven. Vooral voor de oudere woningen is het belangrijk dat er eerst geïnvesteerd wordt in goede isolatie. We bekijken of er collectieve maatregelen genomen kunnen worden, waardoor isoleren goedkoper wordt.

Het aantal zonnepanelen in de wijk neemt snel toe, ook hierbij onderzoeken we of een collectieve aanschaf de kosten kan drukken.

Uiteindelijk gaan we van het gas af. Er wordt naar verschillende oplossingen gezocht hoe dit te doen. Dit kan variëren van (hybride) warmtepompen, warmte-koude opslag, een lokaal warmtenet met rast warmte van bedrijven en instellingen uit de buurt, aqua- of geothermie of na 2035 de warmtelinq+ uit Rotterdam met restwarmte van de industrie.

Belangrijk voor mij is dat iedereen een weloverwogen keuze kan maken voor de toekomst. Mijn taak is om mensen goed te informeren over de mogelijkheden, subsidies en financiering.

En het is ook nog eens super leuk als je je gas en elektriciteitsgebruik ziet verminderen.

Als je vragen hebt, neem gerust contact met mij op.

 

Marcel Terlouw

boerhaave@gagoed.nl

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier