Binnenstad-Zuid

Ik ben Anton de Gruyl

Mijn naam is Anton de Gruyl. Ik woon sinds 1997 in de binnenstad van Leiden waar ik sinds 2000 mijn architectenbureau heb. Ik restaureer en renoveer gebouwen in een complexe stedelijke omgeving. Hierbij zit het verduurzamen van de bouwopgave altijd al standaard in mijn basispakket.

Via mijn functie als programmamaker voor www.hetgroeneideecafe.nl ben ik in 2015 gevraagd om te solliciteren voor projectleider voor de Green Deal Zeeheldenbuurt in Leiden. Die klus heb ik toen helaas niet gekregen, maar is wel aanleiding geweest om mij kandidaat te stellen als wijkambassadeur voor het verduurzamen van historische woningen in de binnenstad van Leiden.

Bewoners van de binnenstad hebben nauwelijks duurzaamheidsmaatregelen genomen omdat ze het moeilijk en lastig vinden. Al voordat ik werd aangesteld als wijkambassadeur heb ik een tool ontwikkeld die het huiseigenaren makkelijk maakt om (te beginnen) met het isoleren van hun beglazing dat vaak een logische stap is in de binnenstad. Ook ga ik bewoners verder informeren over mogelijkheden en subsidies.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier