Energie

Ik verduurzaam mijn woning, jij ook?

Veel Leidenaren zijn actief bezig hun eigen woning, buurt en wijk, en daarmee gelijk heel Leiden verduurzamen. Dankzij hun initiatieven wordt Leiden steeds klimaatbestendiger & gezonder. Ook voor jou! Lees hun verhalen en laat je inspireren om ook zelf aan de slag te gaan! GOED voor Leiden maar ook GOED voor je portemonnee!

Ook in contact komen met jou wijkambassadeur? Klik op jouw wijk via wijkambassadeurs

Luuk Jacobs & Buren: “Met ons project maken we een overzicht van mogelijkheden voor de hele buurt waarbij we straatbijeenkomsten en/of keuken- tafelgesprekken organiseren. Ik zie een enorm groeiend enthousiasme in de twee buurten waar we werken.”

Lees het hele verhaal van Luuk!


Het verduurzamen van je woning hoef je niet alleen te doen. Het is een wirwar van regelgeving, subsidies en mogelijkheden. De wijkambassadeurs
van Leiden hebben hierin veel ervaring en expertise en helpen en adviseren je graag!

Mevrouw Harteveld (90 jaar): “Met de hulp van wijkambassadeur Alfons heb ik een subsidie aangevraagd en hebben we gekeken waarin ik het beste kon investeren.

Lees het hele verhaal van mevrouw Harteveld!

 

Henk Jan Visser & Buurman: “Mijn tip aan andere Leidenaren: doe niet alles in één keer; veel kleine stapjes zijn ook een hele wandeling!

Lees het hele verhaal van Henk Jan!


Rob Dirksen: “Wijkambassadeur van Vreewijk, Caroline Piet, heeft mij bewust gemaakt van het nut en de voordelen van duurzame maatregelen en mij aangemoedigd óók mijn huis te verduurzamen. Uiteindelijk heb ik zelfs een full package energiebesparende maatregelen uitgevoerd.”

Lees het hele verhaal van Rob!

Marieke Schuurmans & gezin: “Het is een hele overgang van een nieuwbouwhuis naar een oud huis. Met de verbouwing wilden we het comfort realiseren van een moderne woning (vloerverwarming!) maar wel zo duurzaam mogelijk met energie omspringen.

Lees het hele verhaal Marieke en haar gezin!

Soms kan het simpel zijn om energieverbruik te minderen, getuige Laura & Raoul: “Met twee personen hebben wij vorige jaar minder dan 1.200kWh aan elektriciteit. Mensen reageren dan ook verbaasd dat het zo laag is. Het vervangen van de verlichting had een erg grote impact op ons verbruik.

Lees het hele verhaal van Laura & Raoul!

Dat GOED voorbeeld doet volgen, ondervond ook Ankie Verlaan. Met haar acties inspireert zij buurtgenoten.

Ankie Verlaan: “Zelf heb ik veel zonnepanelen en een laadpaal voor onze hybride auto. Inmiddels hebben onze buren ook zonnepanelen en komen steeds meer buren vragen om advies en over wat het ons oplevert.

Lees het hele verhaal van Ankie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier