Energie

Warmteverlies bekijken met een infraroodcamera

Bent u benieuwd waar in uw woning de warmte allemaal verloren gaat? Met een speciale infraroodcamera kunt u dit heel simpel bekijken. In uw woning gaat veel warmte verloren. Hoeveel dit precies is en op welke plekken het meeste warmte verloren gaat, kunnen we helaas niet met het blote oog zien.

Er is echter één plek waar we het zeker terugzien, en dat is de energierekening. Gelukkig bestaan er tegenwoordig infraroodcamera’s. Met deze camera’s wordt vastgelegd op welke plekken de warmte in uw woning verloren gaat. Als u inzichtelijk heeft waar de grootste warmteverliezen in uw woning zich bevinden, weet u waar actie ondernomen dient te worden. Dit zorgt naast een betere technische kwaliteit van de woning veelal ook voor een verbetering in het wooncomfort en voor een energiebesparing.

Niet alleen verstandig bij bestaande woningen
Een infraroodopname van uw woning laten maken hoeft niet alleen verstandig te zijn als u woonachtig bent in een verouderde woning. Ook nieuwbouwwoningen kunnen, bijvoorbeeld door gebreken van de aannemer, te maken hebben met warmteverliezen en koudebruggen. Bron: Duurzaam Bouwloket

Afspraak maken

Wilt u zelf ook zo’n warmtebeeld laten maken van uw eigen woning? Dat kan! Maak een afspraak met uw wijkambassadeur voor een scan. Vraag of uw buurtgenoten ook geinteresseerd zijn zodat de wijkambassadeur bij ongeveer vijf adressen achterelkaar langs kan. U kunt gelijk advies vragen hoe u het beste u huis beter kunt isoleren.

Morsdistrict: Yung Lie – goedmors@gmail.com
Leiden-Noord: Axel en Anja Möltgen – goednoord@gmail.com
Stevenshof: Ckees van Ooijen – goedstevenshof@gmail.com
Binnenstad: Anton de Gruyl en Marius Ballieux – info@antonddegruyl.nl
Zeeheldenbuurt: Jeroen Schrama – goedzeehelden@gmail.com
Boerhaavedistrict: Yung Lie – goedmors@gmail.com
Leiden-Zuid-West: Bart Groeneweg – goedzuidwest@gmail.com
District Merenwijk: Marc Koene en Michèlle Stokla – energieindemerenwijk@gmail.com
Tuinstad Staalwijk en Vreewijk: caroline Piet en Rob Dirksen – Caroline@picocommunicatie.nl
Roodenburgerdistrict: gagoed@leiden.nl

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief