Circulaire Economie

Afval wordt grondstof. Waardeer het! Circuleer het!

In Leiden willen we verspilling tegengaan, afval voorkomen en hergebruik stimuleren. Hiervoor is de subsidie Circulair Verwaarden gestart. Donderdag 4 februari werden de cheques uitgereikt aan de winnaars van de eerste pitchronde.

Zo ontvingen Bastiaan de Roo en Roy Zitman van PLNT een bijdrage om hun duurzame daktuin toegankelijk te maken met de brandtrap van de voormalige ABN AMRO. Minke Vorstenbosch van Duurzame Horeca gaat de Leidse horeca helpen met een duurzame doorstart. Robin Groen en Puck Zwaan kregen een cheque voor het hergebruik van plastic afval met hun zelfontworpen machine. Lauwerens Metz gaat met zijn zindelijkheids-app het overschot aan luiers terugdringen en Thijs Koelewijn van VelopA ontving een cheque voor zijn initiatief om straatmeubilair te maken met rietafval uit de Leidse regio. De initiatieven werden beoordeeld op milieuwinst, hoe innovatief en vernieuwend het initiatief is en in hoeverre het bijdraagt aan de bewustwording van de Leidse inwoners.
Wethouder Yvonne van Delft (Werk, Inkomen, Economie en Cultuur): ‘De ingediende initiatieven laten een enorme professionele aanpak zien en bewijzen dat design, duurzaamheid en innovatie heel goed samengaan. Waar mogelijk kunnen initiatieven elkaar versterken en zo het netwerk vergroten.’

Tot 10 september kunnen nieuwe initiatieven worden ingediend via de website van de gemeente.

Terugblik
Bekijk hier de foto’s van bijeenkomst terug. (Link naar hele bijeenkomst)

Compilatie pitch Circulair Waarderen:

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier