Energie

Actie

ACTIE AFGELOPEN – GOED-actie: 70 euro voor energiebesparende maatregelen

GOED ‘geld terug’ actie voor woningeigenaren: investeer nu in kleine, energiebesparende maatregelen in huis en ontvang maximaal 70 euro van je investering terug. Dat is dubbel voordeel, want ook je energierekening gaat flink omlaag!

Van 1 juli tot en met 31 maart 2021 profiteer je als woningeigenaar van deze mooie actie. Van de totale kosten die je maakt om energiebesparende producten aan te schaffen, ontvang je met de teGOEDbon tot 70 euro terug op je rekening. Zo wordt energie besparen wel heel aantrekkelijk.

Er zijn veel mogelijkheden om met kleine investeringen flink te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een waterbesparende douchekop (besparing 45 euro/jaar) of radiatorventilatoren (besparing 75 euro/ jaar).

Welke investeringen komen in aanmerking voor de actie?
Met de bon kun je kleine, energiebesparende producten en maatregelen financieren. Maar ook wat grotere investeringen en een energieadvies op maat zijn mogelijk. Je kunt ook verschillende aankopen doen en combineren, maar het bedrag dat je retour ontvangt is nooit meer dan 70 euro.

Kleine maatregelen
Kleine aanpassingen in huis kunnen jouw huis al verduurzamen en jouw energierekening verlagen. Denk hierbij aan:
Grotere investeringen
Wanneer je grotere investeringen doet door apparaten te vervangen, ontvang je 70 euro terug van de aanschafprijs. Denk bij dit soort investeringen aan:
Energiescan van Klimaatroute
Met de teGOEDbon kun je er ook voor kiezen om een energiescan van jouw woning te laten uitvoeren. Een deskundige kijkt welke specifieke maatregelen in jouw woning effectief zijn. Je ontvangt een rapport met een overzicht welke stappen je kunt ondernemen om jouw huis nóg duurzamer te maken. Voor dit GOED-advies zijn er twee mogelijkheden. Je kunt als woningeigenaar zelf contact opnemen met Klimaatroute om een afspraak te maken (tel: 020 244 39 77 of info@klimaatroute.nl). In een aantal wijken gaat Klimaatroute ook langs de deuren. Woningeigenaren in deze wijken krijgen hierover automatisch een informatiebrief in de periode tussen oktober en januari.

Hoe ontvang je de teGOEDbon?
Alle woningeigenaren in Leiden hebben de bon per post ontvangen, inclusief een informatiefolder. Om de bon te kunnen gebruiken, dien je zelf de woning te bewonen.

Bon kwijt?

Ben je de bon kwijtgeraakt? Dan kun je via deze link eenmalig een nieuwe voucher aanvragen.

Hoe werkt de teGOEDbon?
Zodra je je aankopen hebt gedaan, kun je de bon vanaf 1 juli 2020 online registreren via  het Omgevingsdienst West Holland en ontvang je tot maximaal 70 euro van je investering retour op je rekening. Op de site van Duurzaam Bouwloket vind je vanaf 1 juli ook een volledig overzicht van de deelnemersvoorwaarden.

GOED-TIP: Maak een foto van de code op de teGOEDbon. Raak je de bon onverhoopt kwijt, kun je met de unieke code alsnog gewoon profiteren van deze actie!

Meer weten over wat Leiden allemaal doet aan duurzaamheid? Of op zoek naar inspiratie of persoonlijk advies? Via deze website kun je ook contact opnemen met je wijkambassadeur, zij helpen je graag! En bewoon je een monumentale woning? Kijk dan ook eens op www.degroenemenukaart.nl voor meer verduurzamingsadvies. Heb je andere vragen over energiemaatregelen, neem dan contact op met de adviseurs van het energieloket van de regio: het Duurzaam Bouwloket. Contactgegevens via www.duurzaambouwloket.nl.

LET OP: elke voucher is uniek, je kunt je aankopen alleen registreren als je in het bezit bent van de code die op de voucher staat. Per huishouden kun je maximaal 1 bon aanvragen. Voor Leidse woningeigenaren zijn er bijna 10.000 teGoedbonnen beschikbaar. Dat zijn er best veel maar er geldt wel ‘OP=OP’. Voorkom teleurstelling en wacht niet te lang om de bon te gebruiken.  Zodra het budget op is, communiceren wij dit via de GOED-site en GOED Facebookpagina. Deze actie is alléén voor huiseigenaren die de desbetreffende woning in Leiden zelf bewonen.

Actuele stand van ingeleverde bonnen in Leiden vind je op de site van ODWH.

Huurdersactie

Sinds 6 juli is er ook een huurdersactie lwaarbij huurders gratis energieadvies en kleine maatregelen kunnen ontvangen. Meer informatie hierover vind je hier: Actie voor Huurders

Alle informatie en deelnemersvoorwaarden vind je in de folder:
GOED actie-Energie besparen voor je woning

0)71 Inspiratietips
Wil je graag je energierekening verlagen, maar twijfel je nog welke investering je wilt doen, wil je weten hoeveel je kunt besparen met een maatregel of ben je gewoon op zoek naar inspiratie voor de vele mogelijkheden? Bekijk dan eens de (0)71 Duurzame GOED TIPS die je helpen om energie te besparen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier