Energie

TeGoedbon van 70,- voor woningeigenaren

De gemeente Leiden biedt woningeigenaren de teGoedbon aan. Met deze bon kunnen woningeigenaren voor een bedrag van 70 euro hun woning een stukje energiezuiniger maken. Bijvoorbeeld met LED-lampen of radiatorfolie. Goed voor het klimaat én voor de portemonnee. Ook kun je ervoor kiezen de bon te gebruiken voor een gratis energieadvies van Klimaatroute.
Met een advies op maat krijg je inzicht in welke energiebesparende maatregelen het meeste opleveren. In bijgaande folder staat alle informatie over hoe de teGoedbon gebruikt kan worden en welke producten en maatregelen in aanmerking komen. De bon wordt vanaf 20 juli gedurende drie weken verspreid onder alle woningeigenaren in Leiden. Ben je je bon kwijt of heb je hem niet ontvangen dan kun je hem vanaf dat moment ook downloaden op www.duurzaambouwloket.nl/leiden. Via deze site kun je ook de bon verzilveren als je het bedrag besteed hebt.
Stappen zetten
De komende jaren gaat er in Nederland veel veranderen in de manier waarop we onze huizen verwarmen. Dat doen we om de CO2-uitstoot te verlagen. Langzaam maar zeker stoppen we het gebruik van aardgas en stappen we over op duurzame energiebronnen zoals zon, wind, stadsverwarming en water. Naast het overstappen op andere energiebronnen kunnen we ook onze energiebehoefte verlagen. Ook in Leiden zijn we hier volop mee bezig. We vinden het belangrijk dat iedereen in Leiden de kans heeft om hier bij aan te sluiten. Ongeacht de grootte van je portemonnee. En dat is precies waar de teGoedbon voor bedoeld is!
Meer informatie
Meer weten over wat Leiden allemaal doet aan duurzaamheid? Of op zoek naar inspiratie of persoonlijk advies? Via deze website kunt u ook contact opnemen met uw wijkambassadeur, zij helpen u graag! En bewoont je een monumentale woning? Kijk dan ook eens op www.degroenemenukaart.nl voor meer verduurzamingsadvies. Heeft u andere vragen over energiemaatregelen, neem dan contact op met de adviseurs van het energieloket van de regio: het Duurzaam Bouwloket. Contactgegevens via www.duurzaambouwloket.nl.
Op is op..
Voor Leidse woningeigenaren zijn er bijna 10.000 teGoedbonnen beschikbaar. Dat zijn er best veel maar er geldt wel ‘op is op’. Wacht dus niet te lang met uw aankoop om teleurstelling te voorkomen.
Huurdersactie
Vanaf 6 juli gaat er ook een huurdersactie lopen waarbij huurders gratis energieadvies en kleine maatregelen kunnen ontvangen. Berichtgeving hierover volgt. Hou voor meer informatie de Stadskrant en de Goed website in de gaten.

 

 

 

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier