Circulaire Economie

Subsidie voor circulaire initiatieven!

In Leiden willen we verspilling tegengaan, afval voorkomen en hergebruik stimuleren. Daarom heeft gemeente Leiden de Subsidie Circulair Verwaarden om circulaire initiatieven van bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers(verenigingen) in de Leidse regio een financiële bijdrage te bieden.

Heb jij een circulair initiatief en kan je daar een financiële bijdrage bij gebruiken? Meld je dan nu aan voor de eerstvolgende subsidieronde en maak kans op een bijdrage van maximaal € 15.000,-. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 10 september 2022 en kan via de website van de gemeente.

De beoordelingscommissie beoordeelt alle aanvragen en nodigt maximaal 10 initiatiefnemers uit voor de 4e pitchbijeenkomst op woensdag 12 oktober 2022.
Tijdens deze bijeenkomst krijgen de initiatiefnemers de mogelijkheid om zijn of haar initiatief te presenteren en heeft de commissie de mogelijkheid om vragen te stellen. Aan het einde van de bijeenkomst bepaalt de commissie hoe het totale bedrag van € 45.000,- verdeeld wordt. Het maximaal toe te kennen bedrag aan één initiatief bedraagt € 15.000,-.

De eerstvolgende deadline voor het indienen van een aanvraag is 10 september 2022. De pitchbijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 12 oktober 2022.


Extra subsidieronde in januari 2023!

De vijfde, en laatste, mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een circulair initiatief zal plaatsvinden in begin 2023. De deadline voor het indienen van een aanvraag voor deze ronde is 10 januari 2023 en de pitchbijeenkomst zal plaatsvinden in de week van de circulaire economie (exacte datum nog nader te bepalen).

Wethouder Yvonne van Delft (Energie, Werk, Inkomen & Cultuur): “De 18 initiatieven die tot nu toe subsidie kregen, hebben al tot hele mooie, concrete resultaten geleid. Zo is er een app ontwikkeld waarmee ouders geholpen worden bij het zindelijk maken van hun kind. Hierdoor worden vele kilo’s luierafval voorkómen en Studio Plastiek verwerkt inmiddels vele kilo’s harde plastics tot maalgoed en maakt daar nieuwe producten van. Samen geven we waarde aan afval, want afval is een grondstof op de verkeerde plek.”

 

Terugblik 1e pitchbijeenkomst
Ben je benieuwd naar de 1e  pitchbijeenkomst die in februari 2021 werd georganiseerd, kijk dan de compilatievideo hieronder.
Terugblik
Bekijk hier de foto’s van de 1e bijeenkomst terug. (Link naar hele bijeenkomst)Compilatie pitch Circulair Waarderen:

 

 

 

Terugblik 2e pitchbijeenkomst
Terugblik 2e pitchbijeenkomst – oktober 2021De 2e pitchbijeenkomst van de Subsidie Circulaire Verwaarden vond plaats op woensdag 13 oktober bij PLNT Leiden.  Deze keer werden er acht circulaire initiatieven gepitcht en hebben vijf initiatieven een financiële bijdrage ontvangen.

Zo kreeg het Circulair Warenhuis een bijdrage om projecten omtrent circulair keramiek door te ontwikkelen. Gaat Stichting Biopartner 5 verder met het ontwikkelen van een informatief boek over de circulaire bouw van Biopartner 5. Heeft Ruud Visser van Gebr. de Nobel een bijdrage ontvangen om samen met andere Leidse cultuurpartners hun verpakkingsmateriaal  aan te aanpakken. Fields of Wonder gaat een circulaire Wonderkamer ontwikkelen om kinderen te leren over de circulaire economie en heeft de TEUN app, waarmee spullen van particulieren naar ondernemers gaan, een bijdrage ontvangen om uit te breiden in Leiden.

De initiatieven werden beoordeeld op milieuwinst, hoe innovatief en vernieuwend het initiatief is en in hoeverre het bijdraagt aan de bewustwording van de Leidse inwoners.

Zie hieronder de gehele  2e pitchbijeenkomst van de Subsidie Circulair Verwaarden. Ben je benieuwd naar de 1e  pitchbijeenkomst die in februari 2021 werd georganiseerd, kijk dan hier. 

 

3e pitchbijeenkomst

 

 

 

 

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier