Biodiversiteit

Start van de Nationale Bijentelling

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april vindt voor de tweede keer de Nationale Bijentelling plaats. Een weekend waarin we door het hele land bijen gaan tellen om ze een beeld te krijgen van de bijenstand in Nederland. Als we weten hoe het er voor staat met de bijen kunnen we ze beter helpen. Door bijvoorbeeld bij- en vlindervriendelijke zaden uit te delen tijdens de grootste Zaaiactie van Nederland. De aftrap voor het Bijentelweekend en de grootste Zaaiactie van Nederland is op donderdag 11 april.

Aftrap bijenacties op donderdag 11 april

Kom naar de aftrap van het bijentelweekend en de grootste Zaaiactie van Nederland op donderdag 11 april in de Eco-tuin van De Zijlbedrijven van 11.30 – 12.30 aan de Nachtegaallaan 41 in Leiden. Dan wordt er een bijen-rondleiding gegeven door Naturalis en worden de eerste zaden uitgedeeld. Die dag worden er allerlei bij- en vlindervriendelijke planten gezaaid.

Grootste Zaaiactie van Nederland

Om ervoor te zorgen dat er op zoveel mogelijk plekken in Nederland gezaaid wordt, hebben The Pollinators Voedselbanken opgericht. Dit zijn punten waar je in april biologische bloemzaden kunt ophalen, zodat je op 22 april mee kunt zaaien.
Op meerdere punten in de stad kun je gratis zaden ophalen. Ook zorgt de gemeente op diverse plekken voor bij- en vlindervriendelijke bermen en groenstroken.

Klik op de kalender voor andere acties! Samen maken we de stad groener!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Via onderstaande button kun je je inschrijven voor de gemeentelijke nieuwsbrief. Vink bij interesses in ieder geval Duurzame Stad aan om de hoogte te blijven van de GOED-activiteiten.

naar aanmeldformulier