Klimaatadaptatie

Stadstuinieren in Leiden

Samen tuinieren is gezellig en ontspannend, vaak goed voor de natuur en gezond. In Leiden zijn verschillende locaties, verspreid door de stad, waar enthousiast samen getuinierd wordt. Denk aan schooltuinen, buurttuinen of tuinderijen. We noemen deze verschillende tuinen stadstuinen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de visie Stadstuinieren vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

 

Visie Stadstuinieren

In de visie Stadstuinieren die op 6 oktober door het college is vastgesteld wordt de meerwaarde van stadstuinieren beschreven. Er wordt ingegaan op de bestaande tuinen en op de mogelijkheden voor nieuwe tuinen. Van kleine straattuintjes tot volkstuinen. Ook wordt aandacht besteed aan schooltuinen en eetbare schoolpleinen. De visie is nodig omdat de gemeente stadstuinieren wil bevorderen en faciliteren. De ruimte in de stad is beperkt. Door er slim mee om te gaan is er ruimte genoeg om samen te tuinieren in Leiden. Zo kunnen in de toekomst nog meer Leidenaren in stadstuinen aan de slag.

Ter inzage

De visie Stadstuinieren is vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Van 9 oktober  tot 21 november kunt u reageren via www.leiden.nl/inspraak.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier