Biodiversiteit

Samen aan de slag!

Samen aan de slag met uw buren in uw eigen wijk. De afgelopen jaren zijn er verschillende, leuke buurtinitiatieven in Leiden gerealiseerd. Bijvoorbeeld een groene ontmoetingsplek en een gezamenlijke kruidentuin. Heeft u ook ideeën maar zoekt u nog financiering of hulp om het idee van de grond te krijgen? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Kijk voor inspiratie eens op de site van gemeente Leiden, Samen aan de slag.

Tijdens de actieperiode van Tegel eruit, Plant erin zijn er leuke mogelijkheden om uw buurt te vergroenen, bijvoorbeeld door gezamenlijk geveltuinen aan te leggen. Kijk hier voor de mogelijkheden en voorwaarden.

Vergroen je buurt!
Ken jij een (speel)plein in je buurt die wel een groene make-over kan gebruiken? Neem contact met ons op voor een plan op maat. Wij zorgen voor de gratis planten en halen de tegels op. Met een donatie van Fonds1818 kunt u een stapje verder gaan en wellicht een ware ‘fruitsnoeptuin’  aanleggen!

Groen Dichterbij 071
Wilt u wel aan de slag, maar weet u niet goed hoe dit aan te pakken? Bezoek dan eens de site Groen Dichterbij in Leiden, een lokaal platform voor groene buurtinitiatieven in de regio Leiden. Het platform wijkinitiatieven en het netwerk van initiatieven versterken en ondersteunen.

Subsidie en financiering
Zowel vanuit de overheid als particuliere fondsen zijn er vele financieringsmogelijkheden om je huis en woonomgeving leefbaarder en gezonder te maken. Kijk hiervoor eens bij het overzicht subsidies.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief