Biodiversiteit

Samen aan de slag!

Samen aan de slag met uw buren in uw eigen wijk. De afgelopen jaren zijn er verschillende, leuke buurtinitiatieven in Leiden gerealiseerd. Bijvoorbeeld een groene ontmoetingsplek en een gezamenlijke kruidentuin. Heeft u ook ideeën maar zoekt u nog financiering of hulp om het idee van de grond te krijgen? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Kijk voor inspiratie eens op de site van gemeente Leiden, Samen aan de slag.

Vergroen je buurt!
Ken jij een (speel)plein in je buurt die wel een groene make-over kan gebruiken? Neem contact met ons op voor een plan op maat. Wij zorgen voor de gratis planten en halen de tegels op. Met een donatie van Fonds1818 kunt u een stapje verder gaan en wellicht een ware ‘fruitsnoeptuin’  aanleggen!

Groen Dichterbij 071
Wilt u wel aan de slag, maar weet u niet goed hoe dit aan te pakken? Bezoek dan eens de site Groen Dichterbij in Leiden, een lokaal platform voor groene buurtinitiatieven in de regio Leiden. Het platform wijkinitiatieven en het netwerk van initiatieven versterken en ondersteunen.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier