Leidse jongeren presenteren oplossingen voor een duurzamer Leiden!

Vandaag pitchen de jongeren van de Green City Challenge tijdens een feestelijk eindevent hun oplossing aan een jury. Met de Green City Challenge krijgen jongeren van het voortgezet onderwijs de kans om écht verschil te maken op het gebied van duurzaamheid. Merijn Tinga, The Plastic Soup Surfer, is aanwezig voor een inspirerende presentatie. Wethouder Duurzame Verstedelijking, Fleur Spijker zal samen met experts van bedrijven een prijs uitreiken aan het beste idee. Meer informatie op gagoed.nl

Op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober, was de Kick-Off van de Green City Challenge. Tijdens het traject werken jongeren aan duurzame vraagstukken ‘challenges’ voor de stad Leiden. De challenges zijn ontwikkeld in samenwerking met Leidse bedrijven. Eén van de vraagstukken is ontwikkeld samen met EasyFiets. Dit bedrijf wil ervoor zorgen dat meer fietswrakken ‘weesfietsen’ worden opgeknapt of hergebruikt. Jongeren hebben meegedacht over de vraag hoe we ervoor zorgen dat meer oude fietsen uit de Leidse regio worden gered van de afvalberg zodat meer fietsen een tweede leven krijgen. Andere bedrijven die mee werken zijn TechnoLab, Stichting Duurzame Horeca Leiden en horecaonderneming De Binnentuin.

De jongeren hebben workshops gekregen in brainstormen en pitchen. Daarnaast zijn de jongeren op bezoek geweest bij de verschillende bedrijven. Naast het bedenken van goede ideeën, krijgen jongeren de kans deze ideeën echt uit te voeren!

Wil je aanwezig zijn of meer informatie over het evenement? Neem dan contact op met Maisha van Pinxteren Mpinxteren@diversion.nl.

Praktische informatie:

Datum:                 Woensdag 31 oktober, 2018

Tijd:                       15:30 tot 16:30 (inloop vanaf 15:00 uur)

Locatie:                PLNT, Langegracht 70 Leiden

 

King for a day
King for a Day is het jongerenplatform van de gemeente Leiden voor Leidse jongeren tussen de 10 en 24 jaar. Bij King for a Day krijgen jongeren de kans hun visie, zorgen en ideeën over de stad door te geven aan professionals die dagelijks bezig zijn met het bouwen aan de stad. Ook mogen jongeren ideeën uitvoeren en dragen zij actief bij aan de stad. King for a Day wordt in opdracht van de gemeente Leiden uitgevoerd door Diversion, bureau voor maatschappelijke innovatie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier