Circulaire Economie

Leiden meets Circulair – Hoe maken we samen de cirkel rond?

Wil je kennis vergaren over de circulaire economie, heb je een circulair initiatief en kan je daar wat hulp bij gebruiken, of wil je juist jouw netwerk binnen Leiden vergroten? Dan ben je bij de Leiden meets Circulair netwerkbijeenkomst aan het juiste adres!

Gemeente Leiden heeft de transitie naar een circulaire economie hoog in het vaandel staan. Zo is er een subsidieregeling voor circulaire initiatieven en heeft de gemeente de eerste concrete stappen gezet in het toepassen van circulariteit in met name openbare ruimte projecten. Denk bijvoorbeeld aan een volledig circulaire brug en de speeltuin in het Katoenpark die grotendeels gemaakt is van hergebruikte materialen. Naast activiteiten van de gemeente zijn er in onze stad ook buitengewoon veel burgers, ondernemers en kennisinstellingen die iets (willen) doen op het gebied van circulaire economie. Om dit netwerk van toekomstbouwers bij elkaar te brengen organiseert de gemeente in samenwerking met PLNT Leiden de Leiden meets Circulair netwerkbijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst ontmoeten Leidse kennisdragers en kennisvragers omtrent circulair ondernemen elkaar. Dus zoek jij ondersteuning voor bijvoorbeeld het uitwerken van een circulair concept, het opstellen van een ondernemingsplan of het verkrijgen van financiering? In alle gevallen ben je hier op de juiste plek! Er zal een Pitch Auction plaatsvinden en een circulaire beursvloer ingericht worden met stands voor kennisdragers. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel waarbij er nog extra de gelegenheid is om elkaar te leren kennen. Dit alles vindt plaats bij PLNT Leiden, Langegracht 70.

Pitch Auction
Tijdens Pitch Auction komen vraag en aanbod samen en zullen de deelnemers gaan ervaren dat het circulaire netwerk veel te bieden heeft! Gasten kunnen tijdens dit onderdeel in de vorm van een pitch het netwerk om hulp vragen of juist hun service aanbieden.

Onze veilingmeester zal de sessie voorzitten en de connecties voor de desbetreffende pitcher vanuit het publiek ophalen door middel van connection cards. Het doel van dit interactieve onderdeel is om per deelnemer zoveel mogelijk connecties en leads te genereren en aan het netwerk te verbinden.

Circulaire beursvloer
Op de circulaire beursvloer ontmoeten de kennisdragers en kennisvragers elkaar op een informele manier. Kennisdragers zullen hier de kennis en ervaringen presenteren die zij graag met anderen delen. Je kunt over de beursvloer wandelen en stands naar keuze bezoeken om nieuwe contacten en kennis op te doen.

Tijdens deze de Pitch Auction, op de circulaire beursvloer en onder het genot van een borrel kun je jouw netwerk vergroten en in contact komen met misschien wel een toekomstige samenwerkingspartner.

Aanmelden? Kennisvragers kunnen zich aanmelden via deze link: https://contact.plnt.nl/leiden-meets-circulair-2

Kennisdragers met een stand op de circulaire beursvloer kunnen enkel deelnemen op basis van uitnodiging. Ben je een kennisdrager en wil je graag jouw kennis delen maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Dan ben je uiteraard ook welkom om deel te nemen aan Leiden meets Circulair en nieuwe connecties op te doen.

Informatie coronamaatregelen
Wij, gemeente Leiden en PLNT Leiden, hechten veel waarde aan de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers. Om die reden zullen de op dat moment geldende coronamaatregelen van kracht zijn tijdens Leiden meets Circulair. Dit zou kunnen betekenen dat er bij de ingang gevraagd wordt om een QR-code of negatieve coronatest te presenteren. De definitieve maatregelen zullen kort voor de netwerkbijeenkomst bekend gemaakt worden.

Voor vragen of suggesties kan je contact opnemen met Demi Oostdam via d.oostdam@leiden.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier