Biodiversiteit

Leiden doet mee met de grootste zaaiactie ooit

Meer groen en een grotere verscheidenheid in planten is belangrijk voor kleine dieren, bijen, vlinders en andere insecten en voor ons. Doordat het aantal bloeiende planten en daarmee het aanbod aan stuifmeel en nectar afneemt krijgen bijen het steeds moeilijker om voldoende voedsel te vinden. Om voor meer voedsel voor bijen te zorgen organiseren The Pollinators de grootste zaaiactie ooit. Het doel is dat er op 22 april op zoveel mogelijk plekken in Nederland gezaaid wordt.

Meer groen in de stad heeft trouwens nog meer voordelen, bomen en planten filteren fijnstof uit de lucht en zorgen er voor dat er minder water via het riool hoeft te worden afgevoerd. In warme perioden verdampen bomen en planten bovendien water, wat verkoeling biedt.

Doe mee en ontvang een (gratis) zakje zaden
Om te zaaien heb je zaden nodig. Daarvoor hebben The Pollinators Voedselbanken opgericht. Dit zijn punten waar je in april biologische bloemen zaden kunt ophalen, zodat je op 22 april mee kunt zaaien. De gemeente Leiden deelt ook zaden uit. Van 11 tot en met 18 april kan je bij de volgende locaties een zakje met zaden ophalen (op=op).
– Kinderboerderij in de bezoekersruimte, de hele week van 8.00 tot 16.30 uur
– Stationsplein 107 bij de balie, op werkdagen van 7.00 tot 18.30 uur
– Stadshuis bij de leestafel, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

Kijk voor meer uitdeelpunten op de website van the Pollinators: www.thepollinators.org/zaaidag

Meld je aan voor de nieuwsbrief