Energie

Leiden aardgasvrij

Leiden maakt werk van aardgasvrije stad
Leiden werkt hard om ook in de toekomst de stad kansrijk en leefbaar te houden. Daarom kijken we 33 jaar vooruit hoe we Leiden aardgasvrij kunnen maken. Ongeveer 50.000 huizen moeten dan anders worden verwarmd. Dit komt neer op gemiddeld 1.500 huizen per jaar. Een enorme opgave!

Op dit moment wordt ongeveer 80% van de huizen in Leiden verwarmd met aardgas. Ook kookt het overgrote gedeelte van de Leidenaren nog op aardgas. Aardgas is geen duurzame energie, we moeten daarom met z’n allen per wijk op zoek naar de meest kansrijke alternatieven. Dit kan misschien wel een warmtenet zijn, maar het verwarmen van huizen met elektriciteit is ook goed mogelijk. Ook gaan we ervoor zorgen dat nieuwe gebouwen & woningen niet meer op het aardgasnet worden aangesloten.

Leidse Warmtevisie
In de Leidse Warmtevisie leest u welk alternatief voor welke wijk het meest betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam is. Samen met onze partners en inwoners gaan we de komende tijd aan de slag met deze transitie, waarbij we beginnen in de meest kansrijke wijken.

Meer informatie: https://www.hierverwarmt.nl/

Meer lezen over de warmtevisie? Klik op de links bij onderstaande afbeeldingen.

Warmtevisie Leiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warmtevisie Leiden Infographic

 

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier