Energie

Laatste weken 70 euro retour!

Je hoeft niet altijd groots te investeren om veel te besparen op je energiekosten. En met de teGOEDbon bespaar je nu ook nog eens op de aanschafprijs. Ruim 3.800 Leidernaren gebruikten de teGOEDbon al. Ben je woningeigenaar en heb je je bon nog niet gebruikt? Wees er dan snel bij! De actie stopt per 31 maart 2021.

Bespaar nu nog extra voordelig op je aankoop én energierekening!

De laatste 10 weken zetten we elke week een energiebesparend product in de spotlight. Tot en met 31 maart 2021 is de aanschaf van één van deze producten nog extra voordelig: met je teGOEDbon kun je tot 70 euro van de aanschafprijs retour ontvangen!

TeGOEDbon kwijt?
Vraag dan eenmalig een nieuwe aan via deze link: teGOEDbon kwijt
Klik hier voor meer informatie en deelnemersvoorwaarden.

Wijziging energielabels witgoed
Per 1 maart zijn de energielabels van witgoed opnieuw ingedeeld. Dit betekent dat label A+++ voor deze apparaten niet meer bestaat. Op dit moment is energielabel B het zuinigst. Label A is ‘gereserveerd’ voor nog nieuw te ontwikkelen apparaten die nog zuiniger gaan worden. Vraag bij twijfel aan de verkoper welk energielabel het apparaat had binnen het oude labelsysteem.

Meer informatie over energielabels vind je op de site van Milieucentraal: energielabels

Tip van de week!

18 maart: energiezuinige koelkast
Meestal is het duurzamer om lang met spullen en apparaten te doen. Maar oudere koelkasten zijn grote energieslurpers en kun je daarom beter vervangen voor een moderne koelkast. De zuinigste koelkasten zijn bij aanschaf iets duurder, maar dit verdien je terug doordat je bespaart op je verbruik. Kijk ook welk formaat goed bij je past. Hoe groter de koelkast, des te meer energie je verbruikt.

Wanneer je een nieuwe koelkast koopt kan je de oude koelkast gratis laten meenemen door de leverancier. Dan weet je zeker dat je koelkast goed wordt gerecycled!

Meer informatie over energiebesparen met een nieuwe koelkast: Milieucentraal – energiezuinige apparaten

11 maart: buisisolatie!
Buisisolatie is een hele simpele én goedkope manier om gas te besparen. Buisisolatie koop je per 1 of 2 meter voor gemiddeld 1 à 2 euro. Je bevestigt de isolatie eenvoudig, zelf en zonder hulpmiddelen in enkele seconden om je buis.
Wanneer je 20 meter verwarmingsbuizen isoleert, bespaar je 60 m3 gas per jaar. Met een gasprijs van 75 ct per m3 komt je totale, jaarlijkse besparing uit op 45 euro. Er is ook winst voor het milieu; jaarlijks bespaar je namelijk 70 kilo CO2-uitstoot!

Meer informatie over de berekening: zelf energiebesparen

1 maart: waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop bespaar je op het verbruik van water én gas! Als je een gewone douchekop vervangt voor een waterbesparende douchekop klasse Z, bespaar je per minuut gemiddeld 5 liter water. Als je dagelijks 5 minuten doucht, bespaar je jaarlijks dus 12.775 liter water! Dit staat gelijk aan 51 m3 gas, oftewel 38 euro per persoon per jaar. Bij een huishouden van 2 personen kun je dus zonder veel moeite 75 euro besparen op je gasrekening.

Bron voor berekening: zelf energiebesparen
Meer info en tips: milieucentraal

23 februari: radiatorfolie

Plaats isolerende folie achter je radiatoren en bespaar per vierkante meter 10 kuub gas per jaar! Per gemiddelde woning loopt de jaarlijkse besparing dan al gauw op naar 80 euro. Met je teGOEDbon kun je folie én handige magneten voor de bevestiging financieren.

 

 


16 februari – Radiatorventilator

Een radiatorventilator verspreidt de warme lucht snel, waardoor je huis sneller en zuiniger opwarmt en comfortabeler aanvoelt. De exacte besparing varieert per woning en is o.a. afhankelijk van de mate van isolatie. Met een ventilator bespaar je gemiddeld 10% tot 15% per jaar op je gasrekening! In een gemiddelde woning met een gasverbruik van 1.300 kuub is dat tot € 150 per jaar!*

Koop je voor 31 maart een radiatorventilator? Dan kun je met je teGOEDbon 70 euro van het aankoopbedrag terugvragen.

*(Bron: Zelf Energie Besparen) Klik op de link voor een uitleg van de berekening.

11 februari: Led-verlichting

Koop 7 ledlampen van 10 euro en ontvang het volledige aankoopbedrag terug met je teGOEDbon. Zo bespaar je dubbelop! Vergeet ook niet de lampen van de meer bijzondere verlichting te vervangen, zoals onder keukenkastjes en spotjes!

 

 

 


7 februari: wasmachine met minimaal label A+++

Is jouw wasmachine 8 jaar of ouder? Dan kun je met een nieuwe wasmachine met label A+++ veel besparen op je energiekosten, tot wel 100 euro per jaar!* Koop je voor 31 maart 2021 een nieuw apparaat met A+++ label? Vraag dan met je teGOEDbon 70 euro van de aanschafprijs terug.
Extra tip: draai de was met een volle trommel en gebruik het ecoprogramma. Dan gebruik je minder gas en elektriciteit.
*besparing mede afhankelijk van hoeveel en hoe vaak je wast

Klik hier voor meer uitleg over energielabels en besparingen

1 februari: 70 euro retour met teGOEDbon

Onze eerste tip is heel simpel:
Koop energiebesparende producten en
gebruik je teGOEDbon!

 

 

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier