Energie

Thematour: “Oude woning aardgasvrij”

Huiseigenaar Hugo Stegeman uit Leiden geeft op 9 april om 14.00 uur een rondleiding in zijn aardgasvrije rijwoning uit 1887. Tijdens deze thematour vertelt hij bezoekers over het renovatieproces, waarbij hij isoleerde en een warmtepomp liet installeren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen voor het verduurzamen van hun eigen woning en al hun vragen aan Hugo te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

“We hebben ons huis verduurzaamd en aardgasvrij gemaakt omdat we van de fossiele brandstof af wilden”, vertelt de huiseigenaar. “Ons huis is 135 jaar oud en we denken dat het een mooi voorbeeld kan zijn om anderen mee te inspireren. Het maakt niet uit hoe oud je woning is, verduurzamen kan altijd! We laten graag zien hoe we, met relatief lage kosten, ons huis hebben aangepakt.”

Gratis inschrijven voor de thematour
In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. In provincie Zuid-Holland worden acht thematours georganiseerd in Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Gouda, Leiden, Leiderdorp, Waddinxveen en de Drechtsteden. Inwoners zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route
De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door de 43 gemeenten en provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier