Jaar van de tuin

Buurttuinendag in de Merenwijk druk bezocht

Tijdens de open Buurttuinendag in de Merenwijk op zondag 20 juni bracht oud- wethouder Marleen Damen (Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn) een bezoek aan Buurttuin Magnoliadal. Daar overhandigde zij een plantpakket aan Ivonne en Marijke de initiatiefneemsters van de buurttuin.

Met het doorknippen van een lint van kleefkruid opende zij daarna de Genietommetjes. Via deze Genietommetjes kunnen bezoekers een schitterende wandeling maken langs de 20 buurttuinen. Bijvoorbeeld vanuit buurttuin Magnoliadal via een groen pad tussen de huizen door, naar buurttuin Cliviadal waar een asfaltvlakte is omgezet in een prachtige tuin met jeux-de-boulesbaan. Kijk voor de routes op: opentuinenmerenwijk.wordpress.com

Bij de Regenboogkerktuin had Bibi, een van de buurtkinderen een spontane actie bedacht. Alle kinderen konden bij haar ideeën indienen voor een nieuwe tuin. De open Buurttuinendag werd in samenwerking met Groen Dichterbij georganiseerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier