Energie

Informatieavond Van Gas Los, Hoe Dan?

Informatieavond Raadsherenbuurt en Boerhaavebuurt:
“Ik wil van het gas af, wat is daarvoor een eerste stap?”
“Mijn cv-ketel moet vervangen worden; wat moet ik doen?”
“Ik lees dat er een warmtenet in Leiden komt: wat betekent dat voor mij?”

Hoog tijd voor meer informatie over deze vragen zodat u kunt gaan nadenken over wat een ‘huis zonder gas’ voor uw situatie zou kunnen betekenen. Dat klinkt misschien wat zwaar maar aanpassingen hoeven niet direct heel ingrijpend te zijn. Besparen op gas door goed na te denken over het gebruik van de thermostaatknoppen, is bijvoorbeeld gratis. Misschien bent u toch al van plan de isolatie te verbeteren vanwege koude plekken in huis. Wellicht is uw cv-ketel aan vervanging toe en dan is het een goed moment om na te denken over een warmtepomp of over andere alternatieven voor aardgas.

Daarom is er op dinsdag 15 oktober een informatiebijeenkomst in het clubhuis van Tennisclub De Leidse Hout. Wij praten over de ontwikkelingen in Leiden met betrekking tot de energietransitie. Na de pauze kan u zelf inzoomen op deelthema’s als maatregelen om energie te besparen in huis en verschillende manieren om energieverbruik te meten. De aanwezigen gaan met elkaar in gesprek om kennis en ervaring uit te wisselen. We sluiten de avond af met een hapje en een drankje.

15 oktober 2019
Aanvang 20.00 uur
Tennisclub De Leidse Hout, Van Beuningenlaan 1

Om de bijeenkomst goed voor te bereiden, is het altijd fijn om te weten hoeveel mensen er komen. Graag aanmelden via goedmors@gmail.com

Yung Lie
Wijkambassadeur Energie Boerhaavedistrict en Morswijk

en

Eveline Kamstra
Initiatiefnemer van de Zuinigst Box

Mail: goedmors@gmail.com
Telefoon: 06 – 53588684
Gemeente Leiden
www.leiden.nl/gagoed | www.gagoed.nl

Meer informatie over de energietransitie in Leiden en wat dat voor u betekent kunt u zien in deze video’s die gaan over onderwerpen als monumentale/historische woningen, snelle bespaarmogelijkheden, het nut van samenwerking met buren: https://www.gagoed.nl/thema/energie/

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier