Ondernemen

Leiden schenkt groen

Leiden introduceert Groen Glas voor evenementen. Groen Glas is namelijk GOED. Het draagt bij aan een schonere stad met minder afval.

GOED Groen Glas
Met Groen Glas eco-glazen maken we Leidse evenementen duurzamer. De glazen zijn van hard plastic en kunnen daardoor gespoeld worden en opnieuw worden gebruikt. Evenementen die op één locatie plaatsvinden en meer dan 200 bezoekers hebben, gebruiken deze glazen al. Natuurlijk hopen we dat steeds meer evenementorganisatoren zich vrijwillig aansluiten bij dit initiatief.

Samen gaan we voor een schonere stad met minder afval.

Wat betekent Groen Glas voor jou als bezoeker van een Leids evenement?
Bij de evenementen wordt duidelijk aangegeven of er gebruik wordt gemaakt van Groen Glas. Als dit zo is, betaal je bij aankoop van je eerste consumptie statiegeld voor het glas. Bij het halen van een nieuwe consumptie lever je je glas in en krijg je een nieuw glas. Verlaat je het evenement? Lever dan je glas in en je krijgt het statiegeld terug.

Groen Glas is GOED
Wist je dat gemiddeld 85 procent van het afval bij evenementen bestaat uit plastic wegwerpbekers?
jouw Groene Glas gemiddeld 60 wegwerpbekers scheelt? Jouw Groene Glas 100 procent recyclebaar is?

Voor bedrijven

U kunt voor uw evenement eco-glazen huren of kopen. De stichting Greencups beheert in opdracht van de gemeente Leiden een Leidse voorraad eco-glazen. Deze kunnen tegen een goedkoper tarief verhuurd worden aan evenementenorganisaties. Op de website van de gemeente Leiden is meer informatie te vinden over eco-glazen, en een toolkit om in te zetten bij het evenement. De vergunning is ook via de site aan te vragen.

Zo draag jij ook bij aan een schoner en duurzamer Leiden. Bedankt!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Via onderstaande button kun je je inschrijven voor de gemeentelijke nieuwsbrief. Vink bij interesses in ieder geval Duurzame Stad aan om de hoogte te blijven van de GOED-activiteiten.

naar aanmeldformulier