Energie

Groene Ideecafé – “Het Happy 2050 Scenario”

Op maandagavond 11 oktober 2021 om 20.00 uur helpt het Groene Ideecafé – met “Het Happy 2050 Scenario” als handleiding – Leiden verder op weg toekomstbestendig te worden. Frouke Pieters, Opgavemanager circulaire economie, gemeente Leiden bespreekt in haar introductie de uitdagingen van de circulaire economie. Babette Porcelijn neemt de deelnemers mee in het gedachtegoed van haar boeken ‘De Verborgen Impact’ en ‘Het Happy 2050 Scenario’. Ontdek waar jouw grootste slagkracht ligt om te verduurzamen en doe mee aan initiatieven die leiden tot veel minder afval, meer hergebruik en minder verspilling.

Babette Porcelijn overhandigt een exemplaar van Het Happy 2050 Scenario aan wethouder Yvonne van Delft bij het Circulair Warenhuis tijdens een tussenstop op haar promotietour.

Op weg naar een Circulair Leiden
Met de Strategie Circulaire Economie 2020-2023 zet Leiden de eerste stappen naar circulaire stad, waarin het ook voor toekomstige generaties goed wonen en werken blijft. Leiden zet in op circulair bouwen, hergebruik van restmaterialen, maatschappelijk verantwoord inkopen, leren en kennis delen. De gemeente wil samen met inwoners, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties actief bijdragen aan de transitie naar een duurzame economie van de toekomst. Milieu, bedrijvigheid en de werkgelegenheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Aanmelden en Corona maatregelen

  • Toegang is gratis maar vanwege de coronamaatregelen kunnen er maximaal 50 mensen in de zaal en is aanmelden is noodzakelijk.
  • Graag aanmelden voor 11 oktober 12.00 uur via de site van de Ideewinkel.
  • Een vaccinatie- of testbewijs is verplicht; anderhalve meter afstand hoeft niet maar wordt wel op prijs gesteld.

Programma
Bekijk het hele programma op de site van het Groene Ideecafe

Het Happy 2050 Scenario
Voor vervuilende productie van goederen en voedsel is in ons dichtbevolkte westen steeds minder plaats. Consumenten zien niet wat productie en transport aanrichten aan de andere kant van de wereld. Door alleen te kijken naar de milieueffecten binnen Nederland zien we bijna 80% van onze impact over het hoofd. Daarom is de impact top 10 van de gemiddelde Nederlander ook anders dan je zou denken. Bewust omgaan met alles wat we doen is een goede, makkelijke en leuke manier om bij te dragen aan een eerlijke wereld. Daarover schreef Babette Porcelijn het boek ‘De Verborgen Impact’ en het doeboek ‘EcoPositief in vijf stappen’. De organisatie Think Big Act Now die zij in 2016 oprichtte heeft als doel om de maatschappij een handleiding te geven hoe op effectieve wijze te verduurzamen. In ‘Het happy 2050 scenario’ beschrijft Babette een plan van aanpak voor een veilige planeet met de burger als geïnspireerde crew, een integer beleid, eco-positieve productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier