Subsidies & financiering duurzame maatregelen

Gemeente Leiden
Via de gemeente kunt u diverse subsidies aanvragen voor bijvoorbeeld een groen dak, energiebesparende investeringen in huis of voor het verduurzamen van schoolgebouwen.

Fonds Investeren in Thuis
De gemeente Leiden heeft het fonds Investeren in Thuis opgericht om zowel huurders als woningeigenaren te stimuleren hun woning te verduurzamen. De gemeente stelt een subsidie beschikbaar voor het nemen van duurzame maatregelen aan bestaande zelfstandige woningen. De Omgevingsdienst West-Holland voert namens de gemeente dit onderdeel van het fonds uit.

De looptijd van de subsidieverordening duurzaamheidsfondsen is verlengd tot eind 2020. Hierdoor kan er vanaf 1 april 2018 weer gebruik worden gemaakt van de subsidie Groene Daken en Investeren in Thuis. De gemeente Leiden biedt inwoners financiële ondersteuning in de vorm van subsidies en een duurzaamheidslening.

De energierekening verlagen, het comfort in huis verhogen én wat doen voor een gezond leefmilieu. Weet u niet wat er bij uw woning past? Vraag dan hulp aan de wijkambassadeur of meld u aan voor een gratis energiescan.

Meer informatie

Fonds Wijkinitiatieven
Heeft u een idee om de leefbaarheid in uw wijk te vergroten door bijvoorbeeld uw buurt te vergoenen? Het hoeft niet bij wensen te blijven! U kunt uw ideeën en wensen samen met andere wijkbewoners uitwerken en realiseren. Kijk op de site van wijkinitiatieven voor de mogelijkheden en eventuele financieringen.

Leidse Fondsen
Heeft u een project of een initiatief in Leiden dat een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is deze website een wegwijzer. Met de handige quickscan ziet u snel of uw aanvraag kans van slagen heeft.

Fonds1818
Via het Fonds1818 zijn regelmatig afwisselende donaties aan te vragen. Op dit moment kunt u als particulier een donatie tot 3.000 euro aanvragen voor een gezamenlijk buurtinitiatief. Het zogenaamde Minitiatief.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Tot 2020 stelt het Rijk extra subsidie beschikbaar voor duurzame investeringen zoals warmtepompen, zonneboilers & -panelen! Kijk voor meer informatie: 160 miljoen subsidie

Klik hier voor informatie over subsidies voor energiebesparende maatregelen in huis.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Via onderstaande button kun je je inschrijven voor de gemeentelijke nieuwsbrief. Vink bij interesses in ieder geval Duurzame Stad aan om de hoogte te blijven van de GOED-activiteiten.

naar aanmeldformulier