Energie

GOED Energiekraam

Vrijdag 4 december bezocht wethouder Duurzaamheid, Fleur Spijker, de GOED-energiekraam bij winkelcentrum de Kopermolen. In de energiekraam toonden de wijkambassadeurs de vele producten waarmee je heel eenvoudig energie bespaart. De wethouder gaf aan zelf ook al veel van de producten te gebruiken en was blij met dit initiatief om inwoners met de producten kennis te laten maken en adviezen te geven.

Hulp bij indienen teGOEDbon
Met kleine aanpassingen en zonder al te grote investeringen kun je makkelijk veel energie, en dus geld besparen. De kleine, energiebesparende producten die in de kraam werden getoond, kun je tijdens de GOED-actie voordelig aanschaffen. Met de teGOEDbon kunnen woningeigenaren 70 euro van de aankoopprijs terugvragen.
De wijkambassadeurs merkten dat veel mensen de registratie rondom het terugvragen van het aankoopbedrag nog best lastig vonden. Zij geven daarom bezoekers de tip om een moment in te plannen om de registratie samen met de ambassadeurs online te verzorgen.
Als ze de bon waren kwijtgeraakt lieten de ambassadeurs zien hoe je heel makkelijk via een bericht aan info@gagoed.nl een nieuwe bon aanvraagt. De GOED-actie loopt nog tot en met maart 2021.

TIP: geld terug met terugwerkende kracht
Anja, wijkambassadeur Leiden Noord, vertelt: ‘we hebben de afgelopen weken veel aanloop gehad en veel nieuwe mensen gesproken. Ook regelmatig huurders. Veel mensen denken al na over het verduurzamen van hun woning en nemen maatregelen. De producten in de kraam bracht ze op nieuwe ideeën. Ook weet lang niet iedereen dat je de bon met terugwerkende kracht kunt verzilveren, als je na 1 juli dit jaar energiebesparende maatregelen hebt gekocht. Bijvoorbeeld als je een nieuwe keuken hebt aangeschaft met een inductiekookplaat. Je kunt daarvoor alsnog de bon gebruiken om 70 euro terug te krijgen.’

Huurdersactie
Gemeente Leiden heeft ook voor huurders, samen met de wijkambassadeurs, een actie ontwikkeld met advies en gratis producten. Zo kun je ook als huurder profiteren van een lagere energierekening zonder grote investeringen.

Hulp bij indienen of aanvragen nieuwe teGOEDbon
Wil je ook hulp bij het indienen van de teGOEDbon of een nieuwe aanvragen? Of wil je meer informatie over de huurdersactie? Neem dan contact op met de ambassadeur van jouw wijk. Klik hier voor een overzicht van de ambassadeurs per wijk

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier