Biodiversiteit

Fleur je gevel op!

Met een geveltuin zorg je voor meer natuur in de stad. Het trekt vogels aan, ze bouwen er een nest of vinden er een slaap- en schuilplaats. Gevelplanten beschermen je huis, in de winter zorgen groenblijvende klimplanten ervoor dat de muur niet te sterk afkoelt en het binnen beter warmer blijft. In de zomer zorgen de planten er juist weer voor dat je muur koeler blijft en het binnen minder snel opwarmt. Hierdoor functioneren groene gevels ook als de natuurlijke airconditioner van de stad. Daarnaast filteren planten fijnstof en geven zuurstof af waardoor onze luchtkwaliteit verbetert.

Fleur je straat op!

Als je aan de slag wil gaan met een geveltuin, of samen met je buren,  kun je in aanmerking komen voor verschillende financiële bijdragen en praktische hulp:

Samen aan de Slag
Met Samen aan de Slag legt de gemeente de geveltuinen aan, de bewoners zorgen zelf voor de planten. Op de site Samen aan de Slag vind je alle mogelijkheden om je buurt zo mooi mogelijk te maken.

Flyers met praktische informatie:

Geveltuinen in Leiden

Bloeiende Boomspiegels

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier